A Kő Lelke

2020.07.06. 19:26

Lenyűgöző kavicsképekből nyílt kiállítás Egerben (fotók)

Különleges kiállítás nyílt A kő lelke címmel Papp Tímea kavicsművész alkotásaiból a Bartakovics Béla Közösség Házban hétfőn délután.

Heol

A nem mindennapi kiállítást Papp Tímea párja, Bruti, stand up humorista nyitotta meg, aki a kezdetektől végig kísérte a remekművek születését. A művész több mint három évvel ezelőtt szeretett bele a kavicsok mesés világába és döntötte el, hogy ennek szenteli életét. Alkotásain különböző figurákat jelenít meg, melyek világ szinten egyedülállóak.

 

A köveket, kavicsokat természetes, csiszolatlan állapotukban használja fel, sokszor uszadékfákkal kombinálva. Képein keresztül lényűgözően ábrázolja az élet apró örömeit, az anya-gyermek kapcsolat, a szerelem mellett a mesevilág szereplőit is becsempészi egy-egy művébe. Tímea az ország számos pontjáról gyűjti az érdekesebbnél-érdekesebb kavicsokat, sőt több európai országból is érkeznek hozzá kövek.

A kiállítás július 28-ig hétfő kivételével minden nap 9-17 óráig megtekinthető az EKMK Bartakovics Béla Közösségi Házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában