medve

2020.07.30. 11:43

Medvével találta szemben magát egy házaspár szerda este Mátrafüred közelében

Szerencsére senkinek sem esett baja.

Heol

Forrás: Shutterstock

Szerda éjjel egy gyakorlott túrázó számolt be szerencsésen végződött élményéről egy gyöngyösi közösségi csoportban. Amint azt Zoltán írja, szerda este, körülbelül fél nyolckor forrásvízért indult feleségével a Rákóczi-forráshoz. Mátrafüredet a sárga sáv jelzésen hagyták el a Múzsla-kilátó irányába. A beszámoló szerint a település közelében a turistaúton, tőlük alig 20 méterre termett előttük egy medve – írja a Kékes Online.

Szerencsére a vadállat megfordult és az ösvényen felfelé elvágtatott. Zoltán és neje az írás szerint több évtizede természetjárók. Mint fogalmaz, beszámolójának célja nem a rémületkeltés, hanem szavai szerint az információval mindenkinek esélyt szeretne adni, hogy egy ilyen váratlan találkozásra is fel tudjon készülni.

Hangsúlyozta, ezen a vidéken régóta nem élünk együtt medvével, így a velük szemben tanúsított viselkedés tanulni kell. A beszámolóhoz érkezett hozzászólások szerint, gombaszedők Mátraháza közelében is találkoztak medvével. Semmi okunk kételkedni Zoltán szavaiban, de a helyi, illetékes szakemberek álláspontját is mielőbb kikérjük az észlelés kapcsán.

Megkerestük a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársát, Gombkötő Péter zoológiai szakreferenst. Tájékoztatása szerint a helyszínelés munkálatai már zajlanak, a délután folyamán már lesz biztos információ arról, hogy valóban medvét látott-e a házaspár.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában