szabadidő

2020.07.14. 10:24

Táboroztattak az egri családsegítő munkatársai

A Család-és Gyermekjóléti Szolgálat által szervezett Túlélő elnevezésű túra-táboron vettek részt a gyerekek július 6. és 10. között.

Sz. K.

Túráztak a gyerekek

Forrás: Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóság

Szalay Andrea önkormányzati sajtóreferens arról tájékoztatta a Heolt: főként általános iskolás felső tagozatos fiatalok túráztak, de a fiatalabbak is lelkesen és lendületesen kirándultak. A gyermekjóléti szakemberek biztosították a közel húsz gyermek számára a szabadidő tartalmas eltöltését, illetve a pozitív élményeket. A különféle túraútvonalakon 13-17 kilométert tettek meg a táborozók, rengeteg közös kaland, élmény, vidámság közepette.

Túráztak a gyerekek Fotó: Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóság

A túrák során bejárták a Noszvaj környéki erdőket és az ősi forrásokat: Síkfőkutat, az Attila-kutat, a Szent István-forrást, az Ágoston-kutat, Várkutat, a Kövesdi-kilátót, a Hármashatár-hegyet, a Hármas-kutat, Vasbánya-tetőt, a Novaji kunyhót, s a Cseres-tetőt. A csapat meghódította továbbá a Bélkő legmagasabb csúcsát, de voltak az Odorvárnál, a bogácsi tónál, az utolsó nap megérdemelt pihenését pedig a poroszlói szabadstrandon töltötték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában