átadó

2020.07.31. 17:01

Termelői piac nyílt Noszvajon

A tér számos új szolgáltatáselemnek ad otthont.

Sz. K.

Több mint húsz termelő vitte ki portékáit Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Átadták a patakparti termelői piacot pénteken a Kossuth út 68. szám alatt. A beruházás ötvenmillió forintból valósult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében.

Szabó Péter polgármester ismertette, cél volt, hogy a hagyományos termelői piac funkció biztosítása mellett a falu gazdagodjon olyan rendezvényhelyszínnel is, ami beilleszthető az éves turisztikai programkínálatba, s stílusosan rehabilitáljanak egy leromlott állagú ingatlant.

Több mint húsz termelő vitte ki portékáit Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Mostantól egy XIX. századi gazdaudvari környezetbe invitálhatjuk a termelőket és vásárlókat. A pályázaton belül egy zárt áruszállító teherautót is vettünk, az épületet napelem látja el árammal, Noszvaj pedig megkapta első elektromos autótöltőjét is. A piacnapot péntekenként tartják meg, a területen egy helyi termék bolt és kávézó is nyílt, ahol tartós helyi élelmiszerek érhetők el – fogalmazott.

A megnyitón Juhász Attila Simon, a megyei közgyűlés elnöke bejelentette, 250 millió forintból új bölcsőde épülhet a faluban, szintén TOP-os forrásból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában