születés

2020.08.19. 13:21

Bébibumm: két nap alatt 18 kisbaba született az egri kórházban

A Baba Barát címmel rendelkező Markhot Ferenc Kórházban az augusztus 3-i bébibumm után – amikor is 24 óra alatt 11 kisbaba született – tovább nőtt a születések száma. Augusztus 12-13-án 18 csecsemő látta meg a napvilágot a szülészeten.

Heol

Forrás: Markhot Ferenc Kórház

Fotó: Nemes Robert

Az idei évben eddig 907 csecsemő látta meg a napvilágot Egerben, míg tavaly ugyanezen időszakban 776. Az idén 131-el több baba jött világra a kórházban, mint az előző év hasonló időszakában – tájékoztatta a Heolt Szegedi Erzsébet, az intézmény sajtóreferense.

Az intézményben nemrégiben fejeződött be a Családbarát Szülészet projekt első szakaszának megvalósítása, melyre 212 millió 457 ezer forint állami támogatást kapott a kórház. A beruházás során a szülészetet teljesen felújították, kialakítottak 4 darab egy férőhelyes és 1 darab két férőhelyes szülőszobát, egy vajúdót, mindegyiket önálló vizesblokkal. A szülőszobákban új, modern szülőágyakat helyeztek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában