különlegesség

2020.08.26. 14:39

Huszonnégy órás szolfézsoktatáson vettek részt a diákok Egerben

Az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola igazi különlegességnek adott otthont, ugyanis diákok kezdeményezésére 24 órán keresztül szolfézsoktatáson vettek részt, kedd délelőtt 11 órától szerda 11 óráig.

G. Zs.

Változatos programok színesítették a 24 órát Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

– Minden órában kezdődött egy-egy tanóra, melyet 15 perc szünet követett – számolt be a részletekről Osztermayerné Bóta Enikő szolfézstanár. Hozzátette, a program öt diák kezdeményezésére született, akik a koronavírus-járvány miatt csak online vettek órákat, és közülük ketten zeneművészeti iskolába mennek tovább, így többé nem tudtak volna együtt lenni. Ezért elhatározták, hogy megszervezik ezt a közös alkalmat.

Változatos programok színesítették a 24 órát Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az órákon változatos programok voltak, a tanárnő régi növendékeket is meghívott, akikkel beszélgettek a zenei pályáról, de volt közös zenélés és éneklés is. – Reneszánsz és barokk táncokat is tanultunk, melyek közül többnek a zenéjét hangszeren is előadták. Zenei társasjátékokat is készítettek, ezzel színesítve a 24 órát. A legvégén már felváltva aludt az öt gyerek – mondta el a tanárnő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában