programok

2020.08.15. 18:58

Idén elmarad a szarvaskői csipkefesztivál

A veszélyhelyzetben szinte minden kulturális programot le kellett mondani. A térség néhány településén érdeklődtünk, hogyan próbálják pótolni az elmaradt közösségi eseményeket.

M. H.

Egy-egy falunap, fesztivál nagyon sokat jelent a kistelepüléseken, de a városokban élők életében is. Ezeket a megváltozott helyzetben idén nem lehet megtartani. Kíváncsiak voltunk arra, miként próbálják meg a helyi kulturális szereplők a közösségi létet életben tartani.

Szabóné Balla Marianna, Szarvaskő polgármestere elmondta, a Csipkebogyó Fesztivál elmarad. Az október közepi programot le kellett mondani, nem vállalhatták annak kockázatát, hogy esetleg náluk alakuljon ki gócpont, hiszen ide az ország minden pontjából érkeznek turisták. – Ezt pótolni nem tudjuk, sajnáljuk, hogy idén nem rendezhetjük meg – tette hozzá.

Verpeléten a Bor és Nóta Ünnepét is elhalasztják egy évvel. Prokai Laura, a művelődési ház vezetője beavatott az őszi terveikbe, amelyek még változhatnak a járványhelyzet alakulásának megfelelően.

– Október tizedikén a Moto Caritasnak lesz jótékonysági bálja, a sztárvendége László Gyula lesz – részletezte. – A befolyt összegből egy beteg gyermek gyógyulásához szeretnének hozzájárulni. A Márton-napi libavacsorát, s a Heves Megyei Nyugdíjas Ki Mit Tud?-ot rendeznénk meg.

Felsőtárkányban minden programot lemondtak, így a Rétesnapokat is. Buzás Eszter művelődésszervező közölte, ezeket nem helyettesítik.

– A szülők terheit enyhítve szerveztünk nyári táborokat, ezek öt turnusban zajlanak. Kirándulunk, kézműveskedünk, kenyeret sütünk – taglalta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában