felújítás

2020.08.20. 09:53

Több mint 200 millió forintból újult meg az egerfarmosi bekötőút

Teljesen felújított úton haladhat a forgalom a HE-DO Kft. munkájának köszönhetően Szihalomnál.

Heol

Forrás: he-do.hu

A 33102-es jelű Egerfarmos bekötőút három kilométeres szakaszának burkolatfelújítására a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írta ki a közbeszerzési eljárást, amit a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. alkotta együttműködés nyert el. A 2020. május 11-én indult beruházás összköltsége nettó 245 millió 083 ezer 902 forint volt. A 3060 méter hosszú szakaszon a burkolat megerősítése mellett a szakemberek buszöblöket, peronokat és hidat is felújítottak – olvashatjuk a kivitelező vállalat weboldalán.

Könnyebbé válik a lakók közlekedése, valamint a község megközelíthetősége Fotó: he-do.hu

A felújítás Szihalom belterületét és egy külterületi szakaszt érintett. Feladatunk a kétszer egy forgalmi sávos aszfaltburkolat megerősítése volt a meglévő szélességében a kijelölt helyeken burkolatcserével és két réteg aszfalt beépítésével, valamint teherbíró padkákat építettünk a szükséges ívekben. Az érintett útcsatlakozások, buszmegállók, peronok, valamint a hozzájuk kapcsolódó járdák átépítését-, illetve a közmű-fedlapok szintre emelését szintén elvégeztük. A munkához tartozott az M3-as autópálya felett átvezető 6195-ös törzsszámú híd felújítása is, amin alvállalkozó bevonásával végeztük el a hídszegélyek korrózióvédelmi bevonatának az erősítését és az aszfalt kopóréteg cseréjét. A munkálatokat augusztus 20-ig befejezzük, a műszaki átadás-átvételi eljárás augusztus 26-án zárul le – mondta Pintér Gábor, a HE-DO Kft. projektvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában