turizmus

2020.09.03. 07:33

Eger és Egerszalók is a legnépszerűbb úti célok között van

Tovább pezseghet a belföldi turizmus, ha a vendégeken múlik. Sokan terveznek őszre többnapos utazást a Szallas.hu friss felmérése szerint.

Heol

20190621 - Egri strandfürdő (Eger Termál Kft.), kánikula illusztráció - Berán Dániel, BD - Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Tovább pezseghet a belföldi turizmus, ha a vendégeken múlik, csaknem minden második válaszadó tervez őszre többnapos utazást a Szallas.hu friss felmérése szerint. 16,5 százalékkal több foglalást regisztráltak a szeptemberi és novemberi hónapokra, mint tavaly ilyenkor. A legnépszerűbb úti célok a következő hónapokban Gyula, Hajdúszoboszló és Zalakaros.

A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók csaknem fele megy szabadságra ősszel és 43 százalékuk tervez üdülést. A szeptemberi foglalások 21 százalékkal, az októberiek 14 százalékkal magasabbak az előző évinél.

Nem merünk nagyon előre tervezni, inkább a közelebb eső időpontokra foglalunk most szívesebben, és az utolsó pillanatos utazások is gyakoriak – ismertette a részleteket Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője. A legkeresettebb úti célok a méltán híres fürdővárosok, köztük Eger és Hévíz. Szintén népszerű települések még Siófok, Egerszalók, Visegrád, Nyíregyháza és Miskolctapolca is a vendégek körében.

A fürdők látogatása mellett kedvez az időjárás és a színátmenetes természet a kirándulóknak, túrázóknak, de kedvelt elfoglaltság a térség nevezetességeinek felkeresése is – adott tájékoztatást a programlehetőségekről Kelemen Lili.

A következő hónapokban az átlagos foglalási érték 65 ezer forint. Az őszi utazás azok körében is népszerű, akik már nyaraltak, és azoknál is, akik nem vakációztak. A Szallas.hu adatai szerint a foglalások többsége (43 százalék) két éjszakára, 18 százalékuk pedig egy éjre szól. Az apartmanok (27 százalék), a vendégházak (19 százalék), a panziók (17 százalék) és a 3 csillagos hotelek (17 százalék) a legkeresettebb szállástípusok.

A sok bizonytalanság, a tartós otthoni munkavégzés és az összezártság után különösen jól esik a környezetváltozás, kikapcsolódás, hiszen ezek segítségével feltöltődhetünk – mondta a sajtószóvivő.

Erősen megoszlik, kinek mennyi fizetett szabadsága maradt még az idén. A koronavírus-járvány miatt munkáltató kérésre a válaszadók 44 százalékának ugyan nem kellett szabadságot kérnie, de nagyjából minden tizedik embernek 6-10 napot, 8 százalékuknak 1-5 napot kellett kivennie. Bár a Szallas.hu felmérése nem reprezentatív, de válaszadók 27 százaléka még 6-10, 17 százaléka 11-15 fizetett szabadsággal rendelkezik, minden tizedik pedig 16 vagy több nappal gazdálkodhat.

– Az őszi belföldi utazásokat akcióval támogatjuk, mely által akár 20 százalékkal olcsóbban és lemondási díj nélkül foglalhatnak a vendégek – ismertette szeptember 8-áig futó Őszi Mini Szabi kampányukat a sajtószóvivő, aki azt is hozzátette, hogy a kedvezményeken felül egy szerencsés visszanyerheti a foglalása értékét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában