Elmaradnak a rendezvények a koronavírus miatt Hatvanban

A koronavírus második hulláma miatt szigorú intézkedésekről döntött a város vezetése.

T. O.

Forrás: Shutterstock

Horváth Richárd polgármester közösségi oldalán tette közzé, hogy az elmúlt napokban számos egyeztetést folytattak szakemberekkel, s további óvintézkedésekről határoztak. Így péntektől valamennyi beltéri városi szervezésű programot elhalasztanak, s a helyi nagy rendezvényeket továbbra sem tartják meg. Ugyancsak péntektől kötelező a maszkhasználat az oktatási-nevelési, valamint a kulturális intézményekben. A szociális szolgálat egységeiben és a polgármesteri hivatalban kézfertőtlenítő pontokat helyeznek ki. Azokat a közintézményeket, ahol még nincs érintésmentes testhőmérő, ellátják ilyen eszközökkel, emellett hetente kétszer fertőtlenítik a buszmegállókat és a köztéri padokat a városban.

A fentiek értelmében nem tartják meg szeptember 13-án, vasárnap este 6 órától a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Idősek Klubjának javára meghirdetett jótékonysági gálaestet sem a Nagy Endre-rendezvénytermében. Az előre megvásárolt jegyeket a városi Tourinform irodában visszaváltják. Elmarad az újjáalakult Hatvani Kamarazenekar nyárbúcsúztató hangversenye is, ami szeptember 17-én, csütörtökön 18 órakor kezdődött volna a Grassalkovich-kastély dísztermében.

– Korábban bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk hatékonyan védekezni, s közösségünk komolyan vette, fegyelmezetten követte az óvintézkedéseket. Ennek köszönhetően sokáig nem volt igazolt eset településünkön – írta bejegyzésében Horváth Richárd, hozzátéve: most újabb összefogásra van szükség annak érdekében, hogy kezeljék a járvány terjedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában