második hullám

2020.09.03. 19:10

Már több városban is megjelent a koronavírus Heves megyében

Eger és több nagyváros vezetése is tájékoztatta portálunkat a fennálló járványügyi helyzetről.

Sz. M. L., M. H.

(FILES) In this file photo Dr. Nita Patel, Director of Antibody discovery and Vaccine development, lifts a vial with a potential coronavirus, COVID-19, vaccine at Novavax labs in Rockville, Maryland on March 20, 2020, one of the labs developing a vaccine for the coronavirus, COVID-19. - US authorities warned healthcare and scientific researchers May 13, 2020 that Chinese-backed hackers were attempting to steal research and intellectual property related to treatments and vaccines for COVID-19. Organizations researching the disease were warned of "likely targeting and network compromise by the People's Republic of China," a statement from the FBI and the Cybersecurity and Infrastructure Security Agency said."China's efforts to target these sectors pose a significant threat to our nations response to COVID-19," they said. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Andrew Caballero-Reynolds

– Új koronavírus-fertőzötteket találtak Gyöngyösön is, úgy tűnik, itt a második hullám – jelentette be szerdán a gyöngyösi televízió Fórum című műsorában Hiesz György polgármester. – Országos rekordok dőltek meg az elmúlt napokban az új esetszámok tekintetében, a közelmúltban egy helyi önkormányzati képviselő feleségének tesztje lett pozitív – tette hozzá. Így a városban sokan karanténban vannak vagy otthonról dolgoznak és a tervezett nagyobb rendezvényeket is törölték.

Európában a járvány második hulláma érzékelhető, nő a fertőzések száma, s 301 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 6 ezer 923-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Heves megyében a csütörtök délelőtti adatok szerint 66 a megbetegedések száma.

Füzesabony polgármestere csütörtökön közleményben tudatta, szerdán már helyieknél is kimutatták a vírus jelenlétét.

– Mindenki megnyugtatására közlöm, hogy a hatóságok minden szükséges óvintézkedést megtettek és jelenleg is zajlik a kontaktkutatás. A város lakosságát folyamatosan tájékoztatjuk majd a hatósági intézkedésekkel kapcsolatban – közölte.

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere azt írta, figyelemmel kísérve a járványügyi statisztikákat kiemelt figyelmet fordítanak a város nevelési-oktatási, szociális és kulturális intézményeinek folyamatos fertőtlenítésére, a higiéniás protokoll betartatására.

– Felmértük a jelenleg raktáron álló kéz- és felületfertőtlenítő szerek mennyiségét és a maszkok számát, jelenleg Eger tartalékai elégségesek. Amennyiben szükséges, 24 óra alatt fel tudjuk állítani a fertőtlenítő- és tájékoztatópontokat, de az operatív törzs vagy a kormány döntéséig nem kívánunk az országosnál szigorúbb rendelkezéseket bevezetni. Ez alól természetesen kivételt képez az, ha valamelyik intézményünkben aktív koronavírusos beteget regisztrálnak – fogal­mazott.

Gyöngyösön, a hivatalos honlapjuk szerint két járványügyileg elkülönített embert tartanak számon, megfigyelés alatt 15-en vannak.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában