kegyetlenség

2020.09.16. 07:00

Megrázó felvételek: gyerekek verhettek agyon egy hattyút Lőrinciben

Az egyik hattyú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett megmenteni.

Heol

Az Agria Tv információja szerint három hattyút vertek meg a napokban Lőrinciben. A szerencsétlenül járt madarakra a tónál, a régi strandon kirándulók találták rá. A helyszínre a polgárőrök érkeztek, akik madármentőt hívtak a szerencsétlenül járt hattyúkhoz. Közülük egyet hiába vittek magukkal, azt annyira kegyetlenül megverték, hogy néhány óra múlva elpusztult.

Egy apa és lánya látta meg, hogy gyerekek fürdenek a tóparton, de a meredek part miatt azt nem látták, hogy pontosan mit csinálnak, de az hallották, hogy a hattyúk nagy zajt csapnak, majd csend lett. Ezért odamentek megnézni, hogy mi történt, akkor látták, hogy három hattyú fekszik a víz szélén.

Déri János, a Hortobágyi madárkórház igazgatója elmondta, a sérült hattyún ödémás, zúzódásos sérülések voltak, ami arra utalt, hogy a madarat agyonverték. Az igazgató elmondta, ilyen brutálisan megkínzott madarat még nem látott.

Azt, hogy a hattyúkat valóban gyerekek verhették agyon, egyelőre nem lehet pontosan tudni, de a környéken mindenkit megdöbbentett a történet. A madármentők, ha megkapják az írásos szakvéleményt feljelentést tesznek a rendőrségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában