egyetem

2020.09.15. 12:50

Több Eszterházys oktató került be a Miskolci Akadémiai Bizottság vezetőségébe

Az elmúlt hónapokban tartották a Miskolci Akadémiai Bizottság háromévenként esedékes tisztújítását.

Heol

Eszterházy egyetem. A szokásos időpontban tartják meg a gólyatáborokat Archív fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A Miskolci Akadémiai Bizottság (MAB) új elnökének dr. Kaptay Györgyöt, az MTA levelező tagját, a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának egyetemi tanárát választották. A MAB-ba, mint az akadémiai bizottság legfőbb döntéshozó testületébe szép számmal válogattak be tagokat az Eszterházy Károly Egyetem oktatói közül is – írja honlapján az egri egyetem.

A közlemény szerint a MAB Heves megyei alelnökévé választották dr. Loboczky Jánost, a Filozófia Tanszék főiskolai tanárát. Megyei delegáltakká választották: dr. Hoffmann Miklóst, az Informatikai Kar dékánját, egyetemi tanárát; dr. Murányi Zoltánt, az Élelmiszertudományi Intézet főiskolai tanárát; dr. Pap Józsefet, a Történelemtudományi Intézet intézetigazgató főiskolai tanárát.

Mint írják, a MAB három szakbizottságának elnökévé is az EKE oktatóit választották: a Biológiai Szakbizottság elnökévé dr. Dulai Sándort, a Biológiai Intézet főiskolai tanárát; a Pedagógiai Szakbizottság elnökévé Kovácsné dr. Nagy Emesét, a Pedagógiai Kar dékánját, egyetemi docenst, a Pszichológiai Szakbizottság elnökévé pedig dr. Hanák Zsuzsannát, a Pszichológiai Intézet intézetvezető főiskolai tanárát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában