Fejlesztés

2020.09.25. 15:06

Több mint hetven kilométer, Heves megyét is érintő út újulhat meg

Bátonyterenye és Ózd között több mint hetven kilométer út korszerűsödhet, amely nagyban érinti szűkebb hazánkat. A tervezés már elindult, erről tartottak helyszíni sajtótájékoztatót pénteken Szentdomonkos közelében.

M. H.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója, Pántya József köszöntőjében elmondta, a kijelölt szakaszon megerősödik az útburkolat, s közel 15 kilométernyi elkerülő út is az előkészítés része.

– A meglévő út mellett Tarnalelesz, Bükkszenterzsébet, és Szentdomonkos és egy Nógrád megyei település elkerülője is a feladatunkhoz tartozik. A cél az, hogy jobban megközelíthető legyen a környék, mégpedig a mai elvárásoknak megfelelően. A helyszín, ahol most ezt a tájékoztatót tartjuk, különleges, ez a projekt egyik érzékeny pontja. Itt már, annak ellenére, hogy a tervezés időszakában vagyunk, a kivitelezés zajlik, ugyanis kapaszkodósáv épül majd, ehhez pedig geotechnikai fúrásokat kell elvégezni – részletezte Pántya az igazgató. A tervek jövő év végére készülhetnek el.

Becsó Zsolt, Nógrád megye 1-es számú választókörzetének országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, az itt élők lelkének is fontos ez az útfelújítás, hiszen húsz éves álom válik valóra. – Az ózdiak és a környéken élőknek mindig létkérdés volt, hogy gyorsan eljussanak a fővárosba. Ezért lényeges, hogy ehhez a lépéshez eljutottunk – tette hozzá.

Horváth László, Heves megye 2. számú választókörzetének országgyűlési képviselőjének szavai szerint fantasztikus tájban gyönyörködhetünk, ám itt nehezebb lehet boldogulni. – Mindenért jobban meg kell küzdenünk. Szeretjük ezt a vidéket, s dolgozunk azért, hogy legyen megtartó ereje. Az egyik legnagyobb versenyhátrányunkat igyekszünk most behozni, ugyanis ezzel a százmilliárdos beruházással a térség bekapcsolódik az országos vérkeringésbe – részletezte a honatya.

Riz Gábor, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3. számú választókörzetének országgyűlési képviselője beszédében hangsúlyozta, nem előzmény nélküli ez a beruházás. – Mintha lekerültünk volna a fejlesztési térképről 2002-től, ez viszont a 2010-es kormányváltással megváltozott. Megkaptuk a kitüntető figyelmet, melyet megérdekel a térség. Remélem, minden akadály elhárul, s korszerűsödhet a szakasz – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában