fejlesztés

2020.09.29. 17:56

Új szolgáltatópont nyílt Kömlőn

Nem csak a mélyszegénységben élőket segíti a hely.

B. R.

A Csillagpont új épülete mosakodásra, mosásra is lehetőséget ad Fotó: Márkus Attila/Heves Megyei Hírlap

Megnyitotta kapuit a község újonnan épült Csillagpont szolgáltatóháza, melyet kedden adtak át ünnepélyesen a Damjanich utcában. A település polgármestere köszöntőjében úgy fogalmazott, sok feladattal járt az előkészítés, a projekt része volt számos szakmai program, s most, végre az épület átadására is sor kerülhetett. Turó Tamás kiemelte, az önkormányzat az elmúlt évben létrehozott egy közhasznú kft.-t, hogy a pályázati források felhasználásakor főleg helybélieknek tudjanak munkát adni.

– A mögöttem álló Csillagpontot kilencven százalékban kömlői vállalkozók építettek meg – tette hozzá.

A Csillagpont új épülete mosakodásra, mosásra is lehetőséget ad Fotó: Márkus Attila/Heves Megyei Hírlap

Sztojka Attila, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója arról szólt, bár a komplex telepprogram elemei főként a mélyszegénységben élőket célozzák meg, valójában helyi településfejlesztések is.

Vidák Attila, e projekt, s a Társadalomklinika Egyesület szakmai vezetője elmondta, az épületben irodákat alakítottak ki egyéni fejlesztésekhez, ezen kívül foglalkoztató teret, valamint női, férfi mosdót, mosókonyhát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában