világnap

2020.10.18. 09:33

Az újraélesztés világnapján gyakorolhatták az életmentést Gyöngyösön

Az újraélesztés világnapja alkalmából harmadszor szerveztek elsősegélynyújtó bemutatót a gyöngyösi Mátra Művelődési Központban.

Sz. Sz. I.

Forrás: Shutterstock

Az újraélesztés világnapja alkalmából harmadszor szerveztek elsősegélynyújtó bemutatót Gyöngyösön. A Mátra Művelődési Központban Balogh-Nagy Krisztina, nemzetközi regisztrációval rendelkező oktató vezetésével gyakorolhatták az életmentés fogásait az érdeklődők.

Vészhelyzetben fontos a gyorsaság, mert az agy a keringés leállása után négy-öt perc múlva maradandó károsodást szenved az oxigénhiány miatt, ha sikeres az újraélesztés. Tegnap emellett Gyöngyöshalászon és Gyöngyössolymoson is volt bemutató.

– Az a célunk, hogy minél többen tisztában legyenek a segítségnyújtás alapjaival, mert minden perc számít. A mentőállomásokon lehet gyakorolni, de sokan igényelték ezt a lehetőséget is. A helyes mellkaskompressziót oktatom, az Európai Újraélesztési Tanács kizárólag ezt a módszert írja elő. Az érdeklődés mindig nagy, tavaly mintegy százan voltak, most a járvány miatt kevesebben – tájékoztatta portálunkat Balogh-Nagy Krisztina.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában