Nők fókuszban

2020.10.02. 11:30

Bemutatkoztak Heves megye sikeres hölgyei

Csütörtök délelőtt mutatták be a Nők Fókuszban Heves Megye 2020 című magazint, mely a Heol.hu és a Heves Megyei Hírlap kiadója, valamint a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködése nyomán jött létre.

Szabadi Martina Laura

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

– Csapatunk azokat a magas beosztásban lévő és az élet egyéb területein is komoly sikereket elérő nőket szólította meg, akik nem mindennapi eredményekkel büszkélkedhettek – mondta köszöntőjében dr. Tóth Andrea, a Heves Megyei Hírlap megyei értékesítési vezetője, aki hozzáfűzte:

– Mellékleteink időről időre megjelennek lapunkkal együtt előfizetőink asztalán, hogy minél szélesebb körben kielégítsük olvasóink érdeklődését, s minél részletesebben tájékoztassuk őket. Azzal, hogy létrehozhattuk ezt a hiánypótló kiadványt, lehetőségünk nyílt bemutatni és megismertetni a benne szereplő hölgyeket. Ennek révén immár széles körben meríthetnek a magazint kézbe vevők az életükből, történeteikből és kitartásukból, melyek a sikerhez vezettek. Magam is rengeteget inspirálódtam, miközben a születő írásokat olvastam. Szeretnék ezúton is köszönetet mondani nekik azért, hogy beavattak minket a magánéletükbe és a hivatásukba.

Dr. Tóth Andrea értékesítési vezető elmondta: pár nap alatt sok pozitív visszajelzés érkezett
Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál mint ismeretes, immár három esztendeje fut a Nők a munka világában Heves megyében elnevezésű projekt, amelynek egyik célkitűzése, hogy lebontsa a társadalmi sztereotípiákat a helyben mintaként szolgáló nők példájának bemutatásával, s ösztönözze a nőket a közéleti szerepvállalásra. Ennek egyik eszközeként jött létre együttműködés a Hírlap és a kamara között, hogy helyt adjanak a tudományban, az üzleti életben, a művészetben és a helyi kulturális vagy szociális életben, a politikában tevékenykedő Heves megyei hölgyeknek. Ebből származik a Nők Fókuszban kiadvány közös megvalósításának ötlete, melyben szerepel például megyénk egyik tankerületének, a Detki Keksz egyik vezetője, a hatvani kórház főigazgatója is.

– Olyan kort élünk, ami egészen egyedi, különösen nekünk, nőknek. Hiszen ilyen fokú és ekkora lehetőségek, mint manapság, soha nem álltak még nemünk rendelkezésére – kezdte köszöntőjét Katrics Krisztina, a HKIK kézműipari alelnöke. – Úgy gondolom, ezzel meg is kell tanulni élni, s nehéz feladat jól hozzányúlni. Véleményem szerint harccal nem tudunk fejlődni, erőszakkal nem lehet előrébb jutni, kizárólag a finom női kommunikációval, amely ránk oly jellemző. Ezt én magam sem gondoltam mindig így, ám pályám során lassan kirajzolódott az önmagához visszataláló nő képe, aki megingathatatlan a maga rendjében: nekünk így kell fókuszban lennünk – hangsúlyozta.

 

A továbbiakban Dósa Csilla festőművész, díszlettervező, az iparkamaránál futó Nők a XXI. században képzés oktatója tartott a jelen lévő hölgyeknek, s uraknak előadást a női szerepekről, azok rétegeiről és összefonódásáról, a kreativitásukról.

– A nő multifunkcionális minden minőségben. Számomra nőnek lenni valójában maga a csoda, s önmagamat kutatva már eddig is megszámlálhatatlan alkotást készítettem a nőiség témájában. Nemünk percről percre képes megújulni, egymást és a férfiakat is inspirálva – fogalmazott Dósa Csilla.

https://issuu.com/heolszerk/docs/2020n_kfkuszbanheves

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában