Nők Magyarországért Klub

2020.10.05. 16:13

Elismerték Novaj orvosi asszisztensének kiemelkedő munkáját

A Nők Magyarországért Klub olyan példamutató nőket díjazott hétfőn Budapesten, akik bátor, kiemelkedő munkát végeztek a koronavírus-járvány terjedésének első hulláma alatt.

M. H.

Fábián Barbara ápolónő, Novaj község orvosi asszisztense átveszi az egészségügy kategória fődíját Novák Katalintól, a családokért felelős tárca nélküli minisztertől, a Nők Magyarországért Klub elnökétől a szervezet díjátadó ünnepségén a Szépművészeti Múzeumban

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Nők Magyarországért Klub olyan példamutató nőket díjazott hétfőn Budapesten, akik bátor, kiemelkedő munkát végeztek a koronavírus-járvány terjedésének első hulláma alatt. A díjakat négy kategóriában osztották ki: egészségügy, oktatás, szociális ellátás, illetve egyéb. Csaknem ötszáz jelölés érkezett. Minden kategóriában öt nőt tüntettek ki, közülük egy-egy fődíjast is elismertek, a közönségszavazás nyerteseit.

Fábián Barbara ápolónő, Novaj község orvosi asszisztense átveszi az egészségügy kategória fődíját Novák Katalintól, a családokért felelős tárca nélküli minisztertől Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Az egyik ilyen ember Heves megyei, ugyanis Fábián Barbara ápolónő, Novaj orvosi asszisztense vehette át az egészségügy kategória fődíját. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára azt mondta, Fábián Barbara ápolónő a veszélyhelyzet teljes ideje alatt azon dolgozott, hogy tájékoztassa a lakosságot a járvány kockázatairól, a megelőzés hasznosságáról. Megszervezte a maszkgyártáshoz szükséges anyagok beszerzését, majd a védőfelszerelések szétosztásában is főszerepet vállalt, mindezt egyedülálló háromgyermekes anyaként, szabadidejét nem kímélve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában