rendfenntartás

2020.10.07. 18:50

Húszszor volt szükség megyénkben az iskolaőrökre

Egy hónapja álltak szolgálatba az iskolaőrök, akik alapvetően segítőként vesznek részt az intézmények életében, munkájuk jellemzően bűnmegelőzési természetű.

M. H.

Elsődleges céljuk a belső rend fenntartása, illetve az iskolai erőszak megelőzése – adta hírül a police.hu. Szeptember 1. és 30. között 206 esetben volt szükség az iskolaőrök intézkedésére, elsősorban bűnmegelőzési célú figyelemfelhívásra. Testi kényszert kétszer kellett alkalmazniuk, egyéb kényszerítő eszköz alkalmazására nem volt szükség.

Mint írják, Heves megyében húsz alkalommal volt rájuk szükség. Közlésük szerint az első hónap tapasztalatai azt mutatják, hogy az iskolaőrök fogadtatása az egyes intézményekben kedvező volt mind a pedagógusok, mind a diákok részéről. Megfogalmazásuk szerint a rendőrség kapcsolatot tart az oktatási intézményekkel, valamint kiemelt feladatként kezeli az iskolaőrök utánképzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában