történetek

2020.10.16. 11:20

Kaland, csábítás, csajos vagányság jellemzi a szókimondó egri írónő első kötetét

Tipikus hétköznapi sztorinak indult, élte az unalmasan egyhangú, megcsalt háziasszony, majd exfeleség fásult napjait. S egyszer csak rászakadt a nagy szabadság, s ezzel belépett a szenvedélyes érzelmek útvesztőjébe – írja könyvében Crissy.

Szilvás István

Fotó:

– Kérdezhetnék, mennyi a valóság és mennyi a fikció ebben a könnyed, erotikával túlfűtött történetben. Ez maradjon az én titkom – mondja sejtelmes mosollyal az arcán Crissy Seoulover.

A titok azonban nem marad örökké titok, legfeljebb jól álcázza az ember, amikor egy-egy fergeteges érzelmi és testi vágyakkal teli történetet mesél. Crissy esetében egy fiók mélyén őrzött, majd évekkel később előkerült kis naplóból származnak ezek az érzelmekkel teli események. Tucatnyi jó – pótanyát, egyéjszakás kalandot, alkalmi szeretőt, netán feleséget kereső – férfiakkal kapcsolatos sztori. Mindez Kaland-kúra címen fonódott egy olyan szállá, ami kiragadja és felrázza az olvasót a mindennapi fásultságból.

– Miután kiléptem egy rosszul sikerült házasságból, úgy éreztem, eljött az idő, hogy a magam módján éljek. Kalandosra sikerült időszak volt ez, tele szenvedélyes vagy éppen lehangoló kapcsolatokkal, meg az internetes párkeresés buktatóival. Ezek után jött egy igazi nagy szerelem, ami számomra fájdalmas csalódással ért véget. Nem tudtam volna beszélni róla senkinek, akkor kezdtem el leírni az érzéseimet és a vágyaimat – említi a kötet születéséről.

Kicsit tanmese, kicsit útmutató ez a kaland-kúra – mutatja be könyvét az írónő Fotó: Szilvás István / Heves Megyei Hírlap

Bátor hangvételű, tabukat döntögető könyv ez, mert a szerző nem rejti véka alá a párkapcsolatban fontos testiséggel kapcsolatos véleményét és tapasztalatait. A hol valós, hol fiktív főhős a kötet hét fejezetében az éppen akkor imádott férfi odaadó kedvese, szenvedélyes szeretője, a velük folytatott hosszabb-rövidebb erotikus viszony emlékeinek őrzője egyben. Teszi ezt úgy, hogy távol áll tőle a durva hétköznapi trágárság. Példa erre az egyes történetek csipetnyi humorral ízesített nyelvezete, amely bizonyítja, hogy miként lehet könnyedén, ám mégis szemléletesen szólni az emberi szexualitásról.

– Kicsit tanmese, kicsit útmutató ez a kaland-kúra – jegyzi meg Crissy. – Környezetemben nap mint nap tapasztalom, hogy az emberek zöme tabuként kezeli ezt a témát, nem tud és nem is mer beszélni róla. Pedig az egymás iránti nyitottság, a partnerek vágyainak kölcsönös ismerete és tiszteletben tartása a kihűlőben lévő vagy a rossz párkapcsolatok mentő kúrája, gyógymódja lehet.

Nem véletlen hát, hogy a közelmúltban megjelent, ízléses köntösbe öltöztetett könyv jó visszhangra talált az olvasók zömében. S miután a honi női szerzők között fehér hollónak számít az, aki ilyen stílusban ábrázolja a létező, ám mélyen elhallgatott szexuális viszonyokat, akadt néhány kemény kritikusa is. Ennek ellenére az angolos hangzású írói álnév választását ez csak kis mértékben indokolta.

– A Crissy a Krisztina amerikai becézése, a Seulover pedig abból fakadt, hogy egy nemrég látott film hatására felerősödött a keleti kultúra és nyelv iránti vonzódásom, így autodidakta módon tanulni kezdtem a koreai nyelvet. A távol-keleti ország fővárosa Szöul, a lover szó pedig szeretőt jelent. Egy kollégám ötletére ezek szójátékából született a Seoulover – magyarázza a változatos szókinccsel és gazdag fantáziával megáldott, vonzó küllemű nő, aki sok biztatást kapott arra, hogy folytassa a részben saját magáról megformált titokzatos főhős és az ellenállhatatlan rossz­fiúk sajátos történetet.

– Már készül a következő könyvem, amelyben maradok az erotikus témánál. Részleteket nem kívánok elárulni, de annyit elmondhatok, hogy kellően fanyar humor és sejtelmes krimi egészíti ki majd a fordulatos cselekményt. Ígérhetem, ez is – akárcsak az első kötet – igazi vérpezsdítő kaland lesz.

Fellebben a fátyol, kit rejt az álnév

Bár voltak, akik óvták tőle, az első kötetes írónő vállalja az arcát. Crissy Seoulover, azaz a tősgyökeres egri Patvaros Kriszta így mutatkozik be: „Két szuper huszonéves csajszi anyukája vagyok, s éppúgy dolgozom, mint bárki más. Sokáig úgy éreztem, hogy találnom kell egy igazi társat, mert az a normális. Túl a negyedik X-en azonban már másként alakul a fontossági sorrend. Mi változott? Több időt fordítok magamra, arra, amit szeretek. Tervezek, álmodozom. Szeretek finomakat enni, rendszeresen bringázok, pár éve autodidakta módon nyelvet tanulok, s írok és írok. Szórakoztatni akarom az olvasókat, kihozni belőlük a merészet, a csajokból a kacér dögöt, hogy fogadják el magukat, mert szépek, s egy magabiztos, vidám nőnél nincs vonzóbb…”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában