könyvkiadás

2020.10.09. 08:41

Megjelent az Eger ezer éve című kötet a Líceum Kiadó gondozásában

Eger ezer éve címmel egy hiánypótló, a város történetét a legfrissebb kutatási eredmények alapján összefoglaló, gazdagon illusztrált kötet látott napvilágot.

M. H.

Eszterházy egyetem. A szokásos időpontban tartják meg a gólyatáborokat Archív fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Újabb nívós kiadvánnyal bővült az Eszterházy Károly Egyetemen működő Líceum Kiadó gondozásában megjelent kötetek száma – tájékoztatta portálunkat közleményben Valkóné Révai Renáta, az intézmény sajtóreferense.

Eger ezer éve címmel egy hiánypótló, a város történetét a legfrissebb kutatási eredmények alapján összefoglaló, gazdagon illusztrált kötet látott nemrégiben napvilágot. A közlés szerint a három éve, azaz 2017 óta, az egri intézményben működő kutatócsoport nem titkolt célja az volt, hogy a modern kutatási szemléletnek megfelelően átdolgozzák, valamint újraértelmezzék a már kialakult Eger-képet.

A dr. Kristóf Ilona főiskolai docens és dr. Berecz Anita tudományos segédmunkatárs által szerkesztett kötet a város és a szakmai közönség érdeklődésére is számot tarthat. Fontos tudni, hogy a szerkesztő-szerzőkön kívül Borbély Zoltán és Kozári József, az Eszterházy Károly Egyetem Történelemtudományi Intézetének oktatói, valamint A. Halász Ágoston, illetve Buzás Gergely régészek jegyzik a kiadványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában