nyitvatartás

2020.10.13. 11:31

Téli üzemmódra vált a poroszlói ökocentrum

Téli üzemmódra vált a Tisza-tavi Ökocentrum október 26-tól. A hónap utolsó hétfőjétől rövidebb, hatórás nyitvatartással várják az óriásakvárium látogatóit.

Sz. M. L.

Poroszló, 2016. december 30. Látogatók az öt éves Tisza-tavi Ökocentrumban. Az ország második legnagyobb vízfelületű tavánál lévő turisztikai látogatóközpontjában gyűjteményes formában lehet megismerkedni a térség növény és állatvilágával, de itt található Európa legnagyobb, 735.000 literes édesvizű akváriuma is. 2016-ban több mint kétszázezer látogatója volt a centrumnak. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Fotó: Oláh Tibor

A Tisza-tó téli vízszintjéhez igazodóan csak kétféle belépőjegytípus vásárolható majd, a kishajós kirándulások és a GPS-es csónaktúrák jövő tavaszig szünetelnek, ahogy néhány szabadtéri látnivaló is. Mindezekből az következik, hogy az érdeklődők a nyárinál alacsonyabb jegyárakkal találkoznak majd.

Megtudtuk, ősszel felújítások is kezdődnek, október végéig a főépület második emelet tetőteraszán szigetelnek. Emiatt ez a hely sem látogatható, illetve a szabadtéri természetfotó-kiállítás sem tekinthető meg.

Folytatják a szabadidőpark keleti részében megkezdett munkákat, melyek célja az évek alatt elöregedett dongaút és a hozzá kapcsolódó hidak, korlátok teljes átépítése, cseréje. Az ökocentrum főbejárata közelébe tervezett gyalog-átkelőhely és hozzá kapcsolódó járda – részben a járványhelyet miatt – csak jövő tavasszal valósul meg, adta hírül a létesítmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában