covid

2020.11.18. 16:00

Meghosszabbítja a MÁV a kedvezményre jogosító okmányok érvényességét

A járványügyi veszélyhelyzet miatt a MÁV-START és a Volánbusz meghosszabbítja a november 4-ét követően lejáró, kedvezményre jogosító okmányokat.

Heol

Budapest, 2020. október 26. Kőbánya alsóra érkezik a MÁV KISS emeletes motorvonata Monorról. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Róka László

A november 11-én életbe lépett újabb járványügyi veszélyhelyzet miatt a MÁV-START és a Volánbusz meghosszabbítja a 2020. november 4-ét követően lejáró, utazási kedvezményre jogosító igazolványok és igazolások felhasználhatóságát – tájékoztatta portálunkat a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

Ahogy azt közleményükben írják, a döntésről megjelent kormányrendelet szerint a lejáró, hivatalos, utazási kedvezményre jogosító igazolványok és igazolások (pl. személyazonosításra alkalmas igazolvány) elfogadhatók a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig. A tavaszi veszélyhelyzet júniusi megszűnését követően még fél évre meghosszabbított érvényességű okmányok továbbra is használhatók. Az utasoknak tehát nem kell aggódniuk a már lejárt kedvezményes utazásra jogosító okmányok miatt, pótlásukra a veszélyhelyzet megszűnését követően is lesz lehetőségük.

A közlekedési táraságok továbbra is kérik az utasokat, tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében pedig részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket. Ne feledjék azt sem, hogy november 11-től nemcsak a járműveken, valamint a zárt utasforgalmi terekben kell maszkot viselniük, de az állomások, megállóhelyek és megállók teljes területén is. Akik nem viselnek maszkot, kizárhatók az utazásból, és 8000 forint pótdíj fizetésére kötelezhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában