időjárás

2020.12.28. 07:22

Beborította a hó hétfő reggelre a Kékestetőt (videók)

A vasárnap esti havazásnak köszönhetően hétfő reggelre megérkezett az igazi, téli hangulat, fehérbe öltözött az ország legmagasabb pontja.

Heol

Forrás: Kékestető webkamera

A vasárnap esti havazásról a Kékestető 1014m – Az ország csúcsa tett közzé egy videót, amelyben felhívták a figyelmet arra: vasárnap 500 méter felett havazott a Mátrában. Aki hétfőn ide jön, készüljön a téli körülményekre. A következő napokban azonban gyorsan olvadhat majd a hó.

A hóborította Kékestető az élő webkamerán is kitűnően látszik:

Az Időkép beszámolója szerint estére érte el az északi, északnyugati tájakat az a csapadékzóna, ami napközben több helyen lepelnyi havat hozott. A Bükktől nyugatra és az északnyugati tájakon hullott a hó, de ahogy egyre vékonyabbá vált a fagyos légréteg, úgy vált a havazás fagyott esőbe vagy havas esőbe, helyenként ónos esőbe végül pedig esőbe.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az elmúlt hétvégén rengetegen választották a Kékestetőt. Sokan szerettek volna még idén havat látni, így útnak indultak a Mátrába.

" data-width="500" data-show-text="true">

">❗️Képgaléria❗️Nektek mi volt a vasárnapi program❓ #kékestető #mátra #hétvégiprogram

Emiatt Kékestetőn hamar tumultus alakult ki. Mátrafüreden és Mátraházán már kora délután csak lépésben haladt a forgalom, a szabad parkolóhelyek is hamar elfogytak.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Tömeg a Mátrában❗ Csak lépésben halad a forgalom Mátrafüreden és Mátraházán 😦 #mátra #turisták #tömeg

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában