kultúra

2020.12.10. 14:30

Elindult Eger egyik kulturális ékkövének felújítása

Elindult a Ziffer Galéria felújítása, mely Eger egyik újabb, kulturális ékköve lehet. Több mint száz millió forintból szépülhet meg az épület.

M. H.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A szerdán tartott sajtótájékoztatón Minczér Gábor alpolgármester elmondta, a korábban ortodox zsinagógaként működő intézmény a Dobó István Vármúzeum (DIV) gondozásában van, így nekik illetve pályázati forrásnak köszönhetően válhat szebbé az épület.

– A mintegy 122 millió forintos beruházás decemberben kezdődik, s a tervek szerint májusra véget érhet – tette hozzá.

Napokon belül átveszi a helyszínt a kivitelező Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Ringert Csaba, a DIV igazgatója elmondta, nem csak kiállítóhelyként, hanem a helyi szereplők aktivitásának növelésével a kultúra terén működő civil közösségek megerősödésének egy fontos helyszínévé is válhat.

– A beruházásnak köszönhetően új helyre kerül a galéria bejárata és fogadótere, így az épület egyaránt alkalmas lesz állandó és időszakos kiállítások megrendezésére, professzionális és amatőr művészek szellemi műhelye lehet, ugyanakkor lehetőséget teremt közösségi rendezvények, koncertek megvalósítására is – részletezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában