projekt

2020.12.11. 15:36

Különleges vízi kilátókat épít a Békatutaj a Tisza-tóra

Két új kilátótorony építésébe kezdett a Békatutaj Egyesület, tájékoztatott a szervezet. Mindkét létesítmény kizárólag vízen lesz megközelíthető, Poroszlóhoz közel, a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) területén.

B. R.

Forrás: Facebook

Fotó: I love Tisza-tó

Hajdú Dániel, az egyesület vezetője arról szólt, a többórás kajak- és kenutúrák esetén nagy szükség van a kikötési pontokra. Hozzátette, a megállók építésére a Kötivízig és a HNP szakembereivel együttműködve olyan helyszíneket választottak, melyekre kellemes túrákat lehet szervezni változatos panorámával.

Az új kilátók egyike a Csapói-Holt-Tisza-partján lévő szigeten épül, a fáktól távolabb, a nádasban kap helyet. Így láthatóvá válik majd az egész Poroszlói-medence is. A projekt megvalósítójaként az egyesület már meg is építette az új stéget e helyen.

" data-show-text="true" data-width="">

">LÁTVÁNYTERVEK – Így fog mutatni a 2021-re elkészülő két kilátó, amelyeket vízen lehet majd megközelíteni

🌳Az egyik...

 

A másik kilátó az újlőrincfalvi Neptun kikötőhöz és a Ravasz-háthoz közel egy hínárral benőtt kis öbölben található majd. A létesítmény különlegessége lesz, hogy nem szárazföldön áll, a vízi járművekkel közvetlenül alatta lehet majd kikötni. A Komáromi Tas által tervezett, modern, de tájba illeszkedő, egyenként kilencméteres kilátókat horganyzottacél-elemekből és vörösfenyőből építik meg. A tervezett két kilátó, két palló és a pihenőpadok építésére az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda 35 millió forint költségvetési támogatást biztosít. A kivitelezést télen és kora tavasszal végzik el, hogy a 2021-es szezonban már üzemelhessenek az ingyenesen elérhető kilátók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában