ajándék

2020.12.24. 07:00

Majd' 35 ezer doboznyi adomány teszi szebbé a rászoruló gyerekek karácsonyát

Több mint háromszáz cipősdoboz ajándék gyűlt össze november vége óta a Baptista Szeretetszolgálat által kezdeményezett adománygyűjtésében.

Szabadi Martina Laura

A kezdeményezésben a Heves Megyei Hírlap szerkesztősége is gyűjtőpont volt, a cipősdoboz csomagok megyeszerte legalább tíz-tizenöt településen találnak majd gazdára.

– A Baptista Szeretetszolgálat Adományozási és Szociális Segítő Központ egri irodája, a Heves Megyei Hírlappal szerkesztőségével karöltve, ezúton is szeretné megköszönni minden adományozónak, hogy ajándékával több száz gyermek karácsonyát teheti boldogabbá – mondta el Nagyné Kovács Krisztina, megyei területi vezető.

Zentai Réka és Nagyné Kovács Krisztina adományátadás közben Fotó: Baptista Szeretetszolgálat

Az adományok gyűjtése során a Hírlap szerkesztősége is átvételi pontként funkcionált, s olvasóink is jócskán kivették a részüket abból, hogy szebb legyen a rászoruló gyermekek karácsonya.

– Nem csupán felnőttek, hanem rengeteg fiatal is részt vett a felhívás alapján az akcióban. Nagy öröm látni, hogy a pandémia teremtette nehéz helyzet ellenére gondolnak a nehéz sorsú gyermekekre az emberek. Főként magánszemélyek, valamint szervezetek felajánlásai kerülnek majd nehéz sorsú kicsikhez. A dobozok egészen csecsemőkortól a kamaszokig örvendeztetik majd meg az ünnepkor azokat, akiknek nem jutna ajándék – tette hozzá a területi vezető. Az adományt Zentei Réka, a baptista gyülekezet képviselője vette át, ők segítkeznek majd a csomagok eljuttatásában.

A Baptista Szeretetszolgálat idén már tizenhetedik alkalommal indította útjára a jótékonysági programot. A kezdeményezéssel országosan 203 gyűjtőpont segítségével 34 ezer 170 cipősdoboz adományt sikerült összegyűjtenie a szervezetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában