múltidéző

2020.12.16. 20:00

Mutatjuk, milyen volt az advent Egerben majd' 30 éve

A karácsonyi időszak alatt ünnepi díszbe borulnak a városok, így Eger is. Most megmutatjuk olvasóinknak, milyen volt a hangulat 1993-ban, Egerben.

Heol

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Perl Márton

Az idei karácsony más, mint amilyen lenni szokott. A koronavírus megváltoztatta a készülődés mindennapjait, de a város ettől függetlenül is ünnepi díszbe öltözött, ahogy azt már megszokhattuk. Olvasóinknak a Heves Megyei Hírlap decemberi elsejei számából hoztunk egy részletet, egyenesen 1993-ból.

– Ünnepi hangulatot áraszt Eger, mert feldíszítették utcáit. A Városszépítő Egyesület, s a polgármesteri hivatal főmérnöki, illetve idegenforgalmi irodája fogott össze, hogy a város lakói s vendégei még szebbnek láthassák a települést. Hozzájárult a Cinóber Képesbolt a dekorációhoz, illetve más vállalkozók is segítettek – olvashatjuk az újság hasábjain.

Archív fotó: Perl Márton / Heves Megyei Hírlap

Ahogy mindig, úgy majd' 30 éve is Eger szívében, a Dobó téren állították fel a város karácsonyfáját, melynek történetéről szintén szó esett az újságban.

– A Dobó térre egy olyan fenyő került, amely azelőtt a Bródy Sándor Megyei Könyvtár előtt állt, de sajnos kidőlt, ezért szolgál most díszül. Így viszont „megúszta” ezt a szerepet egy erdei társa. A kivitelezés Nagy-Bozsoky Mária és Sós György munkája. A szervezők azt szeretnék, hogy az üzletek — tehetségük szerint — járuljanak hozzá saját arculatuk ünnepivé tételével is a szebb összképhez – írta a lap.

A város karácsonyfája 1993-ban is a Dobó téren állt
Fotó: Perl Márton / Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában