Gyógyítás

2020.12.07. 12:01

Sikeres volt a hatvani kórház felügyeleti auditja

Sikeres volt az ISO 9001:2015 szabvány szerinti felügyeleti audit az Albert Schweitzer Kórház Rendelőintézetben.

Heol

Hatvan, 2020. június 3. A hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelõintézet épülete az energetikai korszerûsítés átadásának napján, 2020. június 3-án. MTI/Komka Péter

Fotó: Komka Péter

Nehéz év ér lassan véget a hatvani kórház életében, ennek ellenére folyamatosan törekednek arra, hogy a korábban elért eredményeket megtartva betartsák és a napi gyakorlatban is alkalmazzák a szabványkövetelményeket, előírásokat – tájékoztatott dr. Stankovics Éva főigazgató.

A kórház 2012. novembere óta tanúsított minőségirányítási rendszerrel működik, melynek hatékonyságát minden évben külső, független tanúsító cég ellenőrzi. Az ISO 9001:2015 szabványra 2018-ban állt át az intézmény, melynek nemrégiben volt a sikeres 2. felügyeleti auditja.

Az audit a járványügyi helyzetre online formában valósult meg, mely azt jelenti, hogy a dokumentumokat a kórházbak elektronikus úton kellett elküldeni a szakértők részére. Az elektronikusan megküldött dokumentumokon túl, a napi működést szemléltető kisvideók is rögzítésre és továbbításra kerültek, továbbá videó-konzultáció is történt az auditorok és a kórház vezetése között.

Az audit minta vételezéssel történik, melynek alkalmával részletesen áttekintésre került a radiológia, az intenzív, a traumatológia, a csecsemő- gyermekgyógyászati osztály, az aszódi járóbeteg szakrendelő működése. A gyógyító ellátáson túl ellenőrzésre került a minőségirányítás, mint szervezeti egység, a beszerzés/raktározás és az üzemeltetési irodán belül a műszerügy – részletezte dr. Stankovics Éva főigazgató.

A főigazgató kiemelte nagy öröm az intézmény számára a sikeres audit, hiszen arra ebben az évben rendkívüli körülmények között készültek a kollégák. A járványhelyzet a COVID-19 fertőzött betege ellátása is új kihívás elé állította a kórház kollektíváját, melynek legjobb tudásuk szerint igyekeznek a mindennapokban megfelelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában