A járványidőszakban érkező kirándulókat segíti az egri kampány

Egynapos kirándulókra célzott kampányt indított az Eger Városi Turisztikai Kft. „Biztonságban, Egerben” néven.

Heol

Forrás: beküldött

Bár a korlátozásokat követő újranyitás dátumát még nem tudják, a magyar lakosság utazási kedvének növekedése már Egerben is tapasztalható, hívja fel közleményében a figyelmet az Eger Városi Turisztikai Kft. Kiemelték: hétvégenként egyre több kiránduló érkezik a megyeszékhelyre, ami komoly felelősséggel és kockázattal jár, hiszen párhuzamosan szükséges nyújtani az elvárt vendégélményt és megőrizni Eger egészségügyi biztonságát. A kialakult helyzetre reagálva „Biztonságban, Egerben” néven, egynapos kirándulókra célzott kampányt indított az Eger Városi Turisztikai Kft.

A Turisztika Kft. összesen 20 olyan ajánlatot gyűjtött össze, melyek a jelenlegi helyzetben is élvezetesek lehetnek a kirándulók részére. A visiteger.com turisztikai honlapon közzétett lista elemei területileg a Szépasszonyvölgytől a Nagy-Eged hegyig terjednek, és több olyan egri látványosság is szerepel közöttük, melyeket bezárt állapotukban is érdemes megnézni. Az ajánlatok között külön hangsúlyt kap Eger sokszínű térsége.

„A „Biztonságban, Egerben” kampány elsődleges célja a városba egyetlen napra érkező vendégek térbeli széthúzása, ezáltal a frekventált pontokon kialakuló csoportosulások elkerülése. Ugyancsak fontos szempont a kirándulók elégedettségének biztosítása, Eger sokszínűségének bemutatása. Szeretnénk, hogy Eger most is jó választás legyen: a hozzánk érkezők biztonságban, valamint azzal a benyomással térjenek haza a látogatás végeztével, hogy Eger egy fantasztikus város, ahová a járványidőszak után hosszabb időre is vissza kell térni.” – emelte ki Törőcsik Gábor, az Eger Városi Turisztikai Kft. ügyvezetője.

Tekintettel a gazdaságilag nehéz helyzetre, az elvitelre kiszolgáló vendéglátóhelyek is megjelenhetnek az ajánlatok között. A szolgáltatók díjmentesen jelentkezhetnek, erről részletek szintén a visiteger.com weboldalon találhatók. A Turisztikai Kft. kéri az egri lakosokat és szolgáltatókat, hogy fokozottan figyeljenek a maguk és a városba érkező vendégek egészségének megőrzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában