újév

2021.01.04. 12:32

A megye minden lakosának kívántak boldog új évet a kéményseprők

Kéményseprők érkeztek a Megyeházára hétfőn tíz órakor, hogy egy több száz éves hagyományt felelevenítve, immár második alkalommal kívánjanak jó szerencsét megyénk vezetőinek, s Heves megye lakosainak.

M. H.

Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke egy kedves verset olvasott fel, majd átadta ajándékát valamint jókívánságait dr. Juhász Attila Simonnak (Fidesz-KDNP), a Heves Megyei Közgyűlés elnökének.

– Újév napja virrad, hirdeti a hajnal, most múlt ki az óév, tele búval, bajjal. Vajha az, amelyik most lép a nyomába, boldogságot hozna végre e világra. Ránk férne valóban! A kaput kitárjuk, hogy rajta a szerencse belépjen, várjuk. Kéményseprő legyen, ki jöttét jelentse: Mert a kéményseprőt látni is szerencse – ezzel a kis verssel köszöntött mindenkit Vámos Csaba.

Kiemelte, Heves megye minden lakosának kíván jó szerencsét, egészséget, boldog új évet. Mint mondta, a koronavírussal terhelt év őket sem kerülte ki, de egy kollégájának a munkája sem veszett el a kormány intézkedéseinek hála.

– Köszönet jár megyénk egészségügyi dolgozóinak is, s ezért díjtalanul felajánljuk munkánkat számukra. Valamennyi egészségügyi intézményben valamint a mentőállomásokon térítésmentesen dolgozunk idén – hangsúlyozta.

Dr. Juhász Attila Simon elmondta, ugyan nehéz esztendő áll mögöttünk, de a kéményseprők mégis meghozták a szerencsét, hiszen szűkebb hazánkba több mint 17 milliárd forintnyi fejlesztési pénz érkezett meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában