időjárás

2021.01.23. 07:56

Eső kísérheti, majd havazás válthatja fel az enyhe időt a hétvégén

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a borult ég mellett eső, havas eső és erős széllökések is várhatók a hétvégén.

Heol

Forrás: Shutterstock

Szombaton elsősorban az ország déli megyéiben lehet szűrt napsütés, másutt vastagabb lesz a felhőtakaró, délutántól erőteljesen megnövekszik a felhőzet. A nap első felében még helyenként, délutántól nyugat felől egyre többfelé ered el az eső, sőt néhol az ég is bedörrenhet. Késő este az Alpokalján már havas esőre is számítani kell. A délkeleti szél az Alföldön lehet erős, míg délután az Észak-Dunántúlon északnyugatira fordul a szél. Néhol viharos közeli széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 6 és 15 fok között valószínű, a Kisalföldön délután gyorsan hűlni kezd a levegő. Késő estére 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Sziasztok, szép szombatot kívánunk!

Több hullámban érkezik az eső! 🌧

A mai nap még nem a télről szól – az ország...

Vasárnap délelőtt hazánk nagy részén még vékonyabb, szakadozott lesz a felhőzet. Délután délnyugat, nyugat felől vastagszik a felhőtakaró, beborul az ég. Délelőtt kisebb eséllyel, de időszakosan előfordul kisebb eső. Délután délnyugat, nyugat felől összefüggő csapadékrendszer éri el az országot, amely kelet, északkelet felé helyeződik. Kezdetben elsősorban esőre számíthatunk, melyet eleinte a Nyugat-Dunántúlon, illetve a hegyekben, az esti, éjszakai óráktól a középső országrészben is egyre többfelé havas eső, havazás vált fel. A délkeleti, majd a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között alakul, északnyugaton lesz a hidegebb, délkeleten az enyhébb idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában