Helyi közélet

2021.02.04. 15:42

Nyolc éve rendezi meg tehetséggondozó programját az egri egyetem

Rendhagyó módon, online tartotta csütörtökön az Eszterházy Károly Egyetem a 8. Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból Tehetségútlevél a Felsőoktatásba című, középiskolásoknak szóló programját.

B. R.

Az esemény megnyitóját szűk körben a Líceum kápolnájában tartották, s a világhálón közvetítették. Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az intézmény rektora köszöntőjében arról szólt, a tehetség sokféleképpen értelmezhető. Dr. Czeizel Endre genetikus kategóriáit idézte fel, melyek szerint van potenciális, megvalósult és géniuszi tehetség. Úgy vélte, a programra jelentkezők már a második szakaszban vannak, s remélte, később géniuszokká válnak.

Dr. Verók Attila, a program szakmai bizottságának tagja azt emelte ki, a tudásvágy mindenkiben ott van, felkelthető, s az egyetem ebben igyekszik részt venni. Nem csak a tudomány, de sok művészeti ág is megjelenik a repertoárban, idén első alkalommal a képzőművészet is. Dr. Hadnagy József, a program moderátora elmondta, fő céljuk, hogy teret adjanak a fiataloknak a kibontakozásukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában