felelős állattartás

2021.02.20. 16:16

Visszatérő probléma Novajon, hogy ebek kóborolnak a közterületeken

Folyamatosan visszatérő gond, hogy elkóborolt ebekkel találkoznak a falubeliek a közterületeken.

Sz. M. L.

Fotó: Shutterstock

Folyamatosan visszatérő gond, hogy elkóborolt ebekkel találkozhatunk a falu közterületein. – Az ilyen állatok veszélyt jelenthetnek az ott közlekedőkre. Ezért minden ebtulajdonost megkérünk arra, hogy kutyája rendszeres és megfelelő ellátásáról, felügyeletéről gondoskodjon – ­tette közzé Demkó Gábor, Novaj polgármestere.

Kérik a helyieket, hogy amennyiben közterületen kóborló ebet látnak és ismerik a gazdáját, szíveskedjenek a tulajdonosnak jelezni ezt, vagy ha ő nem cselekszik, az önkormányzatnak.

– Aki a felügyelete alatt álló kutyáját a közterületre kiengedi, kóborolni hagyja, szabálysértést követ el, ami miatt ötezertől 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Továbbá szeretnénk megkérni minden jó szándékú embert arra is, hogy a kerítésen belül tartott állatokat ne etessék, valamint ne adjanak, illetve dobáljanak be nekik élelmiszert – hívta fel a figyelmet a községvezető.

Kezdőképünk: Shutterstcok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában