Egerben is megnyitott az autós koronavírus-tesztállomás

A megyeszékhelyen is hiánypótló az új lehetőség.

G. Zs.

2021.03.30 - Autós PCR-tesztelés Egerben - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Már a megyeszékhelyen is lehet nukleinsav-alapú (PCR) koronavírus-tesztet csináltatni, igaz, önköltségesen. Kedden a Balassi Bálint út 9. számnál, az Egészségház patakparti parkolójában megnyitott az autós tesztállomás.

Az online regisztrációt és a visszaigazolást követően bárki, az autójában ülve elvégezheti a vizsgálatot hétfőtől péntekig.

– Az eredményeket akár 24 órán belül megkaphatják a tesztelésen résztvevők, és az akkreditált egészségügyi partnereknek köszönhetően a negatív eredmény mentességet jelenthet a karantén alól. Ezt az utazáshoz is használhatják szerte a világban. A világ számos országában alkalmazzák már sikerrel az autós, áthajtásos módszert, melynek nagy előnye, hogy a vizsgálaton résztvevő személy a mintavétel során végig járműben maradhat. A mintákat szakképzett egészségügyi személyzet veszi le – írják a lapunkhoz eljuttatott közleményben. Fizetni a tesztállomáson, érintésmentesen, bankkártyával lehet, vagy a online, a regisztráció után, a tesztallomas.hu weboldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában