időjárás

2021.03.18. 11:38

Heves hózápor lepte meg a Mátrát (videó)

Hózáporról osztott meg videót a mátraszentistváni sípark szerdán.

Heol

Forrás: Sípark Mátraszentistván

A Sípark Mátraszentistván osztotta meg közösségi oldalán azt a videót, amelyen gyönyörűen látszik, milyen hózápor köszöntött be szerdán az Északi-középhegységbe.

Mint arról korábban beszámoltunk: az elkövetkező napokban továbbra is hideg légtömegek érkeznek, éjszakánként a derült, szélcsendes tájakon mínusz 6, mínusz 8 fok is lehet. Csütörtökön még keleten lesz borongósabb az ég, a Dunántúlon változóan felhős-napos időre készülhetünk. Elszórtan alakulhatnak ki záporok, hózáporok. Keleten, északkeleten és a Dunántúlon erős marad az északias szél. Pénteken napos-gomolyfelhős időre készülhetünk szórványos záporokkal, hózáporokkal. Átmenetileg veszít erejéből a szél. Hétvégén ismét feltámad a szél, ezúttal északkeleti irányból. Délen ígérkezik a több felhő, északabbra a több napsütés. Számottevő csapadékra sehol sem kell számítani.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Éjszakánként a derült, szélcsendes tájakon akár -6, -8 fok is lehet. ☁️#időjárás

A fagyos éjszakák még a jövő hét első napjaiban is kitartanak, a nappali felmelegedés lassanként azonban erősödni kezd.

A sípark egyébként felhívja a figyelmet, a COVID-19 protokollt mindenkinek kötelező betartania, aki ezeket a szabályokat megszegi, azt a park személyzetének joga van kizárni a létesítmény területéről. Mint írják: a sípark területén mindenhol kötelező a maszk használat, valamint a másfél méter távolságot a sífelvonókon és az ülőszékes felvonón is meg kell tartani. Ezért csak az egy háztartásban élők foglalhatnak közvetlenül egymás mellett helyet a székes felvonóban, idegeneknek a szék két szélső ülésén lehet helyet foglalniuk. Csak az egy háztartásban élők utazhatnak párosan a csákányos felvonóval. További részletek ITT olvashatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában