évforduló

2021.03.21. 15:28

Idén 40 éves a megyeszékhely egyik meghatározó intézménye, az EKVI

Idén ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye (EKVI). Elődje, a GAMESZ 1981-ben jött létre, melynek néhány tagból álló munkatársi közössége nagy lelkesedéssel kezdte meg munkáját.

Barta Katalin

Bodnár Gábor igazgató szerint jó az együttműködés a társintézményekkel

Forrás: Beküldött

Fotó: Daniel Beran

Az intézmény első vezetője, Molnár László igazgató 32 éven át tartó irányítása alatt folyamatosan fejlődött, növekedett. A fenntartó egri önkormányzat egyre több feladatot bízott rájuk, ezért szükségessé vált az átszervezés, 1993-ban így alakult meg a Városi Ellátó Szolgálat (VESZ).

A felmerülő igényeket fokozottabban figyelembe véve az egri közgyűlés 2008-ban alapította meg az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményét (EKVI), amely 2009. január 1-jétől a VESZ értékeit, hagyományait megőrizve látja el feladatát.

Bodnár Gábor igazgató úgy tájékoztatta lapunkat, hogy az intézmény pénzügyi-gazdálkodási és műszaki-karbantartói feladatokat lát el, valamint egészségügyi alap- és szakellátást nyújt, ezenkívül a vagyonkezelési feladatokból is kiveszi a részét. Naponta háromezer kis- és nagydiák közétkeztetéséért is felelnek.

A feladatellátási helyek száma meghaladja a nyolcvanat. Az önkormányzati fenntartású bölcsődék és óvodák működtetése is kötelező teendőik közé tartozik. A 135 tagú közösség gerincét a huszonöt közép- és felsőfokú végzettségű gazdasági szakember, illetve az ötven személyből álló műszaki csoport teszi ki, míg mások a sokrétű, egyéb közszolgáltatási feladatokat látják el.

Bodnár Gábor igazgató szerint jó az együttműködés a társintézményekkel
Fotó: Beküldött

A többi tizenegy önkormányzati intézmény nem rendelkezik önálló gazdasági szervezettel, így minden gazdálkodási, pénzügyi vonatkozású feladatuk – az ottani munkatársakkal szorosan együttműködve – az EKVI hatáskörébe tartozik.

– Intézményeink gazdálkodását könyvelési csoportokkal segítjük. Munkájukat dicséri, hogy a rendszeres ellenőrzések során eddig még nem találtak hibát – mutatott rá.

Az igazgató hangsúlyozta azt is, hogy a szakirodák segítőkészsége, támogatása hatékonyabbá teszi munkájukat. A mindenkori képviselő-testület szavazataival, támogatásával lehetővé tette, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott légkörben, stabil, kiszámítható körülmények között dolgozhassanak.

– Hálával emlékezünk dr. Ringelhann György polgármesterünkre, aki regnálása idején sokat tett az intézmény fejlődéséért. Köszönet jár dr. Nagy Imre polgármesternek is, aki abban segített, hogy a VESZ az ország egyik legjobban működő közszolgáltató intézményévé nőhette ki magát. A legnagyobb elismerést Habis László polgármestertől és az akkori képviselő-testülettől kaptuk, amikor kitüntető bizalmukkal lehetővé tették, hogy az összes önkormányzati fenntartású intézmény gazdálkodását mi kontrollálhattuk, támogathattuk – fogalmazott az igazgató.

Hozzátette, arra kéri Mirkóczki Ádámot, a város jelenlegi vezetőjét, hogy kiváló elődeihez csatlakozva továbbra is patronálja és erősítse az EKVI működését.

Köszönet jár minden dolgozónak

Bodnár Gábor nagyra értékeli, hogy a közösség minden tagja maximális igyekezettel, odafigyeléssel, lelkiismeretesen, kiváló szakmai hozzáértéssel végzi feladatait. Tisztában vannak azzal, hogy munkájuk minősége döntő mértékben befolyásolja a város lakóinak életét, közérzetét.

– Az intézmény negyvenéves jubileuma alkalmából gratulálok minden munkatársamnak, további életükhöz jó egészséget kívánok, minden lépésüket kísérje siker, áldás és szerencse! Köszönetemet fejezem ki a társintézmények vezetőinek, akikkel remek egyetértésben, egymás kölcsönös tiszteletben tartásával végezhetjük közös munkánkat – zárta gondolatait Bodnár Gábor, a jubiláló intézmény vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában