covid

2021.03.10. 12:29

Pétervásárán alkalmazkodnak az emberek a szigorításokhoz

Abban bíznak, hogy a tavaszi szünet után helyre áll a rend az alapfokú oktatásban is.

B. K.

Az általános iskola új épületszárnyának felújítása halad

Forrás: Beküldött

Március 8-tól a város intézményeiben is bevezették a szükséges korlátozásokat. A közös önkormányzati hivatalban csak ügyelet működik. Arra kérik a lakosságot, hogy lehetőleg telefonon vagy online tartsák a kapcsolatot a szükséges ügyintézés esetén.

A napközi otthonos óvodában és bölcsődében április 7-ig rendkívüli szünetet rendeltek el az emberi erőforrások miniszterének útmutatása alapján. A bölcsődében ügyelet működik, ahol kizárólag olyan egészséges gyermeket fogadnak, ahol a szülők nem tudják megoldani a kicsi otthoni felügyeletét.

Március 31-ig minden bölcsődés, óvodás, iskolás gyermeknek térítésmentesen biztosítják a gyermekétkeztetést. A nem a Tamási Áron Általános Iskolába járó tanulók diákigazolvány bemutatásával igényelhetik a szolgáltatást. A városban élő iskolások az Ifjúság út 4. szám alatti étkezőből ételhordóban vihetik el az ételt, míg az óvodások, bölcsődések szülei a báziskonyhán vehetik át a melegételt.

Az általános iskola új épületszárnyának felújítása halad
Beküldött fotó

Az Aranykapu Humán Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat a településeken csak a helyben illetékes családsegítőn keresztül, elsősorban telefonos kapcsolattartással biztosítja a gyermekjóléti szolgáltatást. Pétervásárán, Erdőkövesden és Kisfüzesen Kovács Alexandra családsegítő a 30/151-60-73, Ivádon Szántó Andrea családsegítő a 30/294-59-79, Váraszón Joó Róbert családsegítő a 30/162-82-03-as telefonszámon érhető el.

A személyes ügyfélfogadást csak halaszthatatlan esetekben tudják biztosítani – elsősorban szabadtéren – az intézmény székhelyén hétköznapokon reggel nyolctól délután négyig.

A központ speciális szolgáltatásai közül csak a készenléti szolgáltatás érhető el. Krízis vagy súlyos veszélyeztetettség esetén 0–24 óráig elérhető a központ készenléti munkatársa a +36-30/389-55-72-es telefonszámon, az érintett településeken a helyben működő családsegítővel.

A Tamási Áron Általános Iskola is átállt a digitális oktatásra. A folyamat pontos részleteiről, az órák rendjéről az osztályfőnökök tájékoztatták a szü­lőket. Mindeközben az intézmény új épületszárnyának felújítása halad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában