építkezés

2021.03.15. 15:21

Teljesen beépülhet az egri Almagyar-domb

Az Almagyar-domb Eger egyik legdinamikusabban fejlődő területe. A környéken járva ma is számos építkezéssel találkozhatunk, vészesen fogynak az üres telkek.

Heol

A beépülés a következő időszakban még jobban felgyorsulhat, az önkormányzat, pontosabban maga a polgármester ugyanis újabb 33 telket kíván értékesíteni. Az erről szóló határozat a bejegyzés végén letölthető, melyből a pontos helyrajzi számok is megismerhetők. A 33 telek lényegében az összes, ma még üresen álló területet jelenti a városrészben, ezek hasznosításával teljesen beépülne az Almagyar-domb északkeleti oldala – szúrta ki az Egri Napok.

A határozat ide kattintva érhető el.

Ahogyan a 112-123 (III.11) Polgármesteri határozatokban részletezik:

„Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 115/2020.(VII30) számú határozatával elrendelte az Önkormányzat vagyonának, ingatlanvagyonának felülvizsgálatát a forgalomképesség, a használat és hasznosítás jogszerűsége, az eredményesség és jövedelmezőség szempontjából, továbbá a 116/2020. (VII.30.) számú határozatával elrendelte a feladatellátáshoz nem szükséges használaton kívüli, bérleményként alulhasznosított, városi stratégiai fejlesztésekhez és azok tartalékképzéséhez szükségtelen, valamint jogellenesen elfoglalt és használt ingatlanok gazdaságilag előnyös feltételek, a vonatkozó jogszabályok és önkormányzati rendeletek előírásainak szigorú megtartása melletti értékesítésének előkészítését”.

Amelyik ingatlanra jelenleg nincsen szüksége a városnak, vagy amiről úgy gondolják, hogy jövedelmezőség szempontjából nem generálhatna a jelenleginél több bevételt, azt megpróbálják értékesíteni. “Magyarország Kormányának otthonteremtési programjához igazodva” első körben a lakóingatlan-fejlesztésre alkalmas területeket mérték fel, így kerültek sorra a tárgyalt Almagyar-dombi ingatlanok is.

Az elképzelés az, hogy ne álljanak parlagon a városi telkek és épületek, viszont az értékesítés tervezett gyors üteme azért ijesztően hat, ahogyan az is, hogy nincsen szó az elidegenített ingatlanvagyon bármiféle pótlásáról. Félő, hogy rövidtávú céljainkért szeretnénk felélni Eger vagyonának egy meghatározó részét.

A határozatok az Almagyar-domb mellett a város több részét is érintik, a Felsővárostól a Lajosvárosig összesen mintegy 47 területet jelöltek meg, melyet előkészítenének eladásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában