értékesítés

2021.04.20. 13:46

Egri önkormányzati telkek eladása miatt indított petíciót a Fidelitas

Petíciót indított az egri Fidelitas mert – mint a kiáltványban fogalmaznak – Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere minden előzetes egyeztetés nélkül, egymaga döntött arról, hogy egri önkormányzati tulajdonban lévő beépítetlen telkeket, területeket árusít ki.

Sz. M. L.

Ezen a területen, az Almagyar-dombon is szeretne túladni a megyeszékhelyen a városvezetés

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Mirkóczki Ádám úgy akar eljárni mint tavaly, amikor Eger egyik szimbólumát, a Senator-házat igyekezett eladni. Akkor szerencsére – látva a közfelháborodást – letett a szándékáról – olvasható a felhívásban. Kitérnek arra is, hogy ha ezek a területek beépülnek, akkor elveszi az itt lakó családoktól a sokszor közösségi találkozóhelyként használt zöldterületeket. A környéken élők ugyanis ezeken a helyeken sétáltatják kedvenceiket, de ez a gyerekek kedvelt találkozóhelye is.

„Az egyre jobban beépülő Eger igazi ékessége ez a terület és a jelentősége környezetvédelmi szempontból is kiemelkedő. Az itt honos növényeknek rengeteget köszönhetünk a levegő tisztaságának megvédésében. A most eladásra szánt 33 telek gyakorlatilag az összes, még szabadon álló zöld területet jelenti” – írták a petícióban. Hangsúlyozzák, hogy Mirkóczki Ádám terve nem csak az Almagyar-dombon élőket érinti, hiszen a Felsővárostól a Lajosvárosig összesen 47 területet jelöltek ki és készítettek elő eladásra, mely jelenleg még az önkormányzat, vagyis az egriek közös vagyona.

Kitértek arra is, hogy Mirkóczki Ádám annak idején azt ígérte, hogy minden fontos kérdésben kikéri az érintettek véleményét. Ennek ellenére sem a város lakóival, sem a körzetek választott képviselőivel nem egyeztetett az erőltetett privatizálásról: visszaélve a koronavírus okozta veszélyhelyzettel megszámlálhatatlan olyan döntést hozott, aminek rendszerint semmi köze nem volt a védekezéshez. Azt is írják, hogy a Fidelitas Egri Szervezetének tagjai mindent meg fognak tenni azért, hogy megakadályozzák a zöld területek privatizációját.

Minderre közleményben reagált a városvezetés.

– Felszólítjuk a Fideszt és a Fidelitast, hogy ne akadályozzák a város fejlődését és ne próbálják megfosztani az egri családokat és a családalapítás előtt álló fiatalokat az új lakáshoz jutás lehetőségétől! Ugyanakkor házon belül döntsék el először, hogy mit akarnak, mert amíg Juhász Ádám fideszes képviselő úr öt, pontos helyrajzi számmal megjelölt Almagyar-dombi telekre jelezte hivatalos vételi szándékát, addig hiteltelen minden telekeladás elleni tiltakozásuk – fogalmazott az Egységben a Városért Egyesület frakciója.

Hangsúlyozták, hogy Mirkóczki Ádám polgármester saját választási programját valósítja meg azzal, hogy a város évtizedek óta parlagon heverő építési telkeit értékesíti. Abból a célból, hogy új lakások, házak épülhessenek és a város lélekszámának évek óta tartó csökkenése végre megforduljon.

– Hazugság az a fideszes állítás is, miszerint zöld terület megvédésére hivatkoznak, holott azok a város szabályozási terve alapján belterületen lévő építési telkek, amelyeknek városstratégiai célja, hogy lakóingatlanokként hasznosuljanak – húzták alá közleményükben.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Ti mit gondoltok az ingatlanok eladásának tervéről❓ #egriönkormányzat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában