birtokbavétel

2021.04.27. 20:00

Elképesztő: rég kész a hatvani sportcsarnok, mégse használhatják

Az álláspontok nem közelednek, pedig a sportcsarnok már több mint egy éve készen áll arra, hogy a kézilabdázók és – ha a járvány terjedését megregulázó jogszabályok lazítása lehetővé teszi – a rendezvényekre látogatók birtokukba vehessék.

Tari Ottó

A játékosok akciója a hatvani városháza előtt figyelemfelkeltés volt

Forrás: beküldött

A Hatvani ­Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület (HKSzSE) vezetői és felnőtt játékosai nemrég a városháza előtt villámcsődület – közkeletű idegen elnevezéssel flashmob – keretében bemutatott szabadtéri edzéssel tiltakoztak, mivel szerintük a sportcsarnok azért nem kaphatta meg ennyi idő után sem a használatbavételi engedélyt, mert a városvezetés nem biztosította az ehhez szükséges technikai feltételeket. Ezenkívül sérelmezik, hogy – mint fogalmaztak – az egyesület és annak vezetői folyamatos támadásnak vannak kitéve.

A technikai feltételek hiányán a csarnok melletti bekötőút vízelvezetését értik, aminek a megléte szükséges volna a működtetéshez. A Heol figyelemmel kíséri a történéseket, s megállapítható, hogy most sem történt előrelépés az ügyben.

A játékosok akciója a hatvani városháza előtt figyelemfelkeltés volt Fotó: beküldött

A polgármester szerint a helyzet szomorú

A kézilabdázók akciójára Horváth Richárd polgármester a közösségi oldalán válaszolt. A helyzetet szomorúnak minősítve azt írta: tavaly tavasszal a kézilabda-egyesület vezetése felrúgta a megállapodást, amire az önkormányzat az egész beruházást és a projekt elszámolását, lezárását alapozta, továbbá a HKSzSE a tulajdonjogot is követelte.

– Az egyesület vezetősége szereti magát úgy feltüntetni, mint akiket elnyom a városvezetés, és közük sincs ahhoz, hogy a tárgyalások megrekedtek, a projekt lezárása elakadt – közölte a városvezető. – Vannak, akik e harcukban felhasználják a játékosokat, hogy hangulatot keltsenek és ezzel nyomást gyakoroljanak a követeléseik érvényesítéséhez. Arról beszélnek, hogy kiszorultak a sportcsarnokból, miközben valójában a kulcs is a kezdetektől az egyesület vezetőinél van.

A küzdőtér is elkészült, a csapatnak mégis más helyen kell játszania
Archív fotó: Albert Péter / Heves Megyei Hírlap

A tulajdonjog semmiképp nem lehet vita tárgya

– Azt hiszem, eljött a pillanat, hogy nyilvánosságra hozzuk, mi mindent követel a kézilabda-egyesület vezetése a megállapodásért cserébe. A használati jog egyharmadát, számításaink szerint 315 millió forintot, ezenfelül legalább 50 millió éves támogatást várnak el, az infláció mértékével növelve, holott az előző évi támogatással sem tudtak szabályosan elszámolni. A működésük közadatait is visszatartják – írta Horváth Richárd, majd nyomatékosította álláspontját, miszerint a tulajdonjog, bárki bármit mond, nem lehet vita tárgya. – A csarnokot erkölcsi és városvezetői kötelességünk a város tulajdonában tartani. Az egyesület vezetése e kérdésben veszélyezteti a támogatás elszámolását, amely a hatvaniaknak sokba kerülhet. Mi továbbra is Hatvan érdekét tartjuk szem előtt, a sportcsarnok a hatvaniaké, nem lehet egy egyesület magántulajdona – zárta sorait a polgármester.

Szombati Lajos: Szemenszedett hazugság

Szombati Lajos, a HKSzSE alelnöke szerint az, hogy a város tulajdona a sportcsarnok, szemenszedett hazugság. – A polgármester is tudja, hogy ez nem így van, de ha nem ­tudja, az még nagyobb baj – fogalmazott az alelnök. – A város és az egyesület közötti szerződés rögzíti, hogy a használatbavételi engedély megszerzését követően adja át az egyesület a tulajdonát képező sportcsarnokot, s a Belügyminisztériumhoz beadott pályázaton is az egyesületet jelölték meg tulajdonosként. Mindkét anyagot ők állították össze. Minden, az építési engedélyekkel kapcsolatos dokumentumon mi vagyunk megjelölve tulajdonosként. A kivitelező felé fennálló tartozásunk a hivatal által előzetesen velünk nem egyeztetett pótmunkák megrendeléséből adódik. Hogy ezenfelül tartozunk még 27 millió forinttal, az szintén hazugság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában