Beruházás

2021.04.16. 17:07

Exportképes termékekre kapott állami támogatást két Heves megyei cég

A Stühmer csokoládégyár mini bonbonjainak gyártását triplázza meg, az Axis Bentonit a gyógyászat termékeinek mennyiségét tízszerezi.

T. B.

Fotó: BORSOS MATYAS

Édességeket, illetve bentonitból készült kozmetikumokat, állatgyógyászati termékeket gyártó cégek kaptak állami támogatást termelésük bővítéséhez, munkahelyek megőrzéséhez és bővítéséhez. Az összesen 1,2 milliárd forintnyi fejlesztések költségének harmadát állja az állam, az erről szóló okiratokat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken adta át a Stühmer Kft. és az Axis Bentonit Kft. vezetőinek. A csokoládégyár Egerben, a bentonit feldolgozó üzem pedig Pétervásárán kezd fejlesztésbe, így előbbi cég tucatnyival, utóbbi pedig negyvennel több dolgozót alkalmaz majd a bővítés után, hangzott el a két ünnepségen.

Csóll Péter, a Stühmer Kft. ügyvezető-tulajdonosa elmondta, a minibonbon új szegmens, ami idehaza és külföldön is ritkaság. Az 5,5 grammos édességekből egy dobozban is széles szortimentet tudnak fölvonultatni.

 

Szántó László, az Axis Bentonit Kft. ügyvezetője szerint az új, 1200 négyzetméteres pétervásárai csarnok energiatakarékos lesz, modern technológiával, logisztikai rendszerrel szerelik föl. Erdőkövesden más forrásból ruháznak be, itt vizsgáló labor létesül, hiszen fontos a jól bevizsgált alapanyag.

Hanuszik Csaba maklári polgármester köszönte a kormány segítőkészségét, a Stühmernek pedig azt, hogy nem leépít, hanem előre lép, új piacokat keres, fejleszti a céget, a dolgozóknak munkát, megélhetést ad. Horváth László, Pétervására térsége országgyűlési képviselője megemlítette, harminc éve ismerik egymást Szántó Lászlóval, aki példamutatóan, szívvel-lélekkel dolgozik. Megtanulták, hogy a Mátra északi oldala kevesebb napfényt kap, meg kellett küzdeni minden eredményért.

 

A teljes cikket a Heves Megyei Hírlap szombati számában olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában