sajtótájékoztató

2021.04.27. 12:29

Gyöngyösön meghosszabbítják a 24 órás orvosi ügyeletet

Hiesz György sajtótájékoztatón számolt be a legújabb gyöngyösi fejleményekről.

HEOL

20190801 Gyöngyös fotó: Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap Anyatejes Táplálás Világnapja. Hiesz György képviselő.

Forrás: Heves Megyi Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Keddi sajtótájékoztatóján Hiesz György polgármester bejelentette, hogy az április 30-án lejáró 24 orvosi ügyeletet május 31-ig meghosszabbította. Döntését azzal indokolta, hogy bár külső segítség nem érkezett a fenntartásra, a járványhelyzet egyelőre lassan javul, erre tekintettel határozott így.

A polgármester beszámolt az április 22-án véget ért szennyvízberuházásról, ahol a Nemzeti Fejlesztési Programiroda és Gyöngyös közös pályázatán nyert 2,2 milliárd forintból megvalósult Gyöngyös százszázalékos szennyvízcsatornázottsága. Hat kilométer új gerincvezeték épült, 385 házi bekötés valósult meg és a már meglévő gerincvezetéket közel három kilométer hosszúságban felújították. Megvalósult továbbá a szennyvíztelep rekonstrukciója is.

Harmadik napirendi pontként beszámolt arról is, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt pályázaton nyert 22 millió 830 ezer forintból 40 helyszínen 800 köbméter illegális hulladék begyűjtésére lesz lehetősége a városnak, és arra, hogy ezt az ártalmatlanítás helyére szállítsa. Az illegális hulladéklerakás szempontjából legrosszabb körzetben, ebből a pénzből hat infrakamerát is felszerelnek a szemetelők megfékezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában