emlékezés

2021.04.20. 10:40

Könnyfakasztó történetre bukkantak Törőcsik Mari múltjából

Egy Enikő nevű hölgy arról számolt be, hogy az édesanyja jól ismerte a 85 éves korában elhunyt Törőcsik Marit.

Heol

Törőcsik Mari a Fábri Zoltán által rendezett Édes Anna című film főszerepében, 1958-ban

Forrás: FORTEPAN / FSZEK BUDAPEST GYŰJTEMÉNY / SÁNDOR GYÖRGY

Megindító hozzászólásra bukkant a Ripost a Facebookon. Mit írják: egy Enikő nevű hölgy arról számolt be, hogy az édesanyja jól ismerte a 85 éves korában elhunyt Törőcsik Marit. Egy kedves, könnyfakasztó történetet is elmesélt a múltból, ami szintén csak azt bizonyítja, hogy az április 16-án megboldogult legendás színésznő mindig is nagyon közvetlen teremtés volt.

„Édesanyámnak zárdatársa volt Egerben az angol kisasszonyoknál 1945-48 között. Tizenegy évvel ezelőtt, anyukám hetvenötödik születésnapján (véletlenek összjátéka: épp április 16-án) fellépett a művésznő egy talkshow-ban Miskolcon, Fodor János vendégeként. Az volt a szülinapi meglepi anyámnak, hogy Fodor felhívta Törőcsikhez a színpadra, és ott találkoztak jó hatvan évvel a zárda után. Egyszerűen frenetikusak voltak, megismerték egymást, és ott folytatták, ahol hatvan évvel azelőtt abbahagyták. Anyukám jelenleg kórházban van, ő is nagyon beteg. Nem mertük elmondani neki, mi történt” – utalt a nő Törőcsik Mari halálára.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az egész országot megrázta a hír, hogy életének 85. esztendejében, április 16-án pénteken elhunyt Törőcsik Mari. Olvasóinknak legutóbb egy 60 évvel ezelőtti emlékkel is készültünk a legendás színésznőről.

" data-width="500" data-show-text="true">

">A közönség szeretete éltette a színészlegendát! Törőcsik Marira emlékezünk 🕯🖤 #gyász #törőcsikmari #nekrológ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában