forgalom

2021.04.05. 07:00

Rossz utak, forgalomváltozás: rengetegen panaszkodnak az egri közlekedésre

Fél éven belül harmadszor változott a közlekedés a Puky Miklós utcában. Egy olvasónk szerint ezzel ellehetetlenítik az ott élők közlekedését. Megkérdeztük az önkormányzatot is.

Szabadi Martina Laura

Az újabb változtatásnak nem mindenki örül a Puky Miklós utcában

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

– Egy újabb durva intézkedésére szeretném felhívni a figyelmüket, ami több ezer lajosvárosi ember közlekedését lehetetleníti el, illetve nehezíti meg – kezdte levelét olvasónk, aki kérte, hogy nevét ne jelenítsük meg. A Breznay Imre utca és Puky Miklós utca közlekedéséről van szó szerinte. Korábban mindkettő egyirányú volt. Az egyik észak, a másik pedig dél felé biztosítva közlekedési alternatívát a Faiskola utca irányából közlekedőknek, hogy ne kizárólag az így is túlterhelt Mátyás király úton lehessen elhagyni a Lajosváros ezen részét, hanem az előbb említett Faiskola és a csatlakozó utcák is lehetőséget nyújtsanak erre.

– Jelenleg teljesen értelmetlenül sikerült lezárni egy közutat, szerintem törvénytelenül, és ellehetetlenítve a közlekedést – fogalmazott olvasónk a Puky Miklós utcai betontömbökkel „eltorlaszolt” szakasszal kapcsolatban.

Olvasónk állítja, megkereste az önkormányzatot, a polgármestert és képviselőket is e-mailben a problémájával még akkor, mikor először kerültek ki a betondarabok, de választ nem kapott. Itt fél éven belül harmadszor módosítanak a közlekedés rendjén.

Az újabb változtatásnak nem mindenki örül a Puky Miklós utcában
Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

A körzet Sós Tamás képviselőhöz tartozik, s úgy tudjuk, többen épp az átmenő forgalomra panaszkodtak, ezért a helyiek bevonásával ő ezt a megoldást szorgalmazta. A betontömbök sokakban felháborodást keltettek, így azokat korábban elszállították, ám néhány napja visszakerültek.

Nem ez az egyetlen szakasz, amire panaszkodnak az egriek. Egy másik olvasónk szerint gyakran katasztrofális a Remenyik Zsigmond, a Mindszenty-Csokonai, a Vécsey, a Kertész és a Tárkányi út közlekedése, de az Árva köz s a vasútállomás környéke sem jól járható. Ezt az utak gyenge minősége is okozza, s ez igaz a Hajdúhegyre is.

– A hajdúhegyi Epreskert utcában tavaly év végén egyirányúsították az autós közlekedést. A Csokonai utcáról lehet a Baktai úthoz jutni. Az Epreskert utca egyik szűk szakaszán az ott található tagóvodánál rendszeresen káosz alakul ki reggel és délután. Súlyosbítja a helyzetet, hogy ilyenkor tele van kisgyerekekkel az út. Biciklivel egyébként továbbra is mindkét irányba lehet közlekedni – magyarázta a környéken élő József. Hozzátette, hogy idejét sem tudja, mikor volt a környéken teljes körű útfelújítás.

Kérdéseinkkel megkerestük az önkormányzatot. Arról érdeklődtünk, hogy az utóbbi egy évben hol és milyen módosításokat hajtottak végre a közlekedésben, és e változtatásoknak mi volt az oka, a helyiek kérték-e azokat. Megkérdeztük, hogy ezekkel kapcsolatban érkeztek-e észrevételek az egriektől, s ezeket megfontolják-e. Kérdés az is, hogy a közelmúltban sok negatív megjegyzést kapott hajdúhegyi utak állapotán kívánnak-e változtatni, és milyen útfelújítások várhatóak idén. Amint választ kapunk, közöljük olvasóinkkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában