segítség

2021.04.28. 14:28

Támogatással indítanak rehabilitációs szolgáltatást látássérülteknek Egerben

A mindennapi tevékenységeket tanítják újra.

Sz. M. L.

– Egyesületünk az lser 2021 pályázat nyerteseként elemi rehabilitációs szolgáltatást indít látássérültek számára – jelentette be szerdán Bukta Gábor, a Vakok és Gyengénlátók Heves Megyei Egyesületének elnöke. A program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet, a segítség mértéke 55 millió forint.

– A Vakok és Gyengénlátók Heves Megyei Egyesülete 55 éve szolgálja a látássérült embereket – részletezte az elnök. – Kijelenthető, hogy a közelmúltban rohamosan fejlődő, egyre inkább dinamikus szervezetté vált. A taglétszáma folyamatosan emelkedik, ezzel együtt nőnek az egyesülethez érkező rehabilitációs igények is. Az egyesület az elemi rehabilitációs tevékenységét az észak-magyarországi régióban tervezi megvalósítani. Heves megyében Egerben Rehabilitációs Központot, Nógrád megyében, Salgótarjánban Szolgáltató Pontot tervezünk létrehozni, igény szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből is fogadunk klienseket.

Az egri intézmény HERC Heves Megyei Elemi Rehabilitációs Centrum néven működik. A szolgáltatásokat két, egymáshoz közeli épületben biztosítják, hogy az ambuláns szolgáltatási formához minden körülmény adott legyen. Az egyesület Kossuth utcai székházában található tankonyha ad helyet a mindennapos tevékenységek újratanításának, egy terem a csoportos óráknak, valamint a központ szakmai rendezvényeinek, sajtótájékoztatóinak, csapatérítő tréningjeinek, szakmai megbeszéléseknek. A Klapka György utca 1. szám alatt egy akadálymentesített épületben további hat helyiség biztosítja a zavartalan rehabilitációs munkát.

– A pályázat lehetővé teszi azt is, hogy a központunkat minden szükséges terápiás eszközzel, az irodai feladatok ellátásához minden szükséges berendezéssel szereljük fel. Szakembergárdánk felkészült, tapasztalt és gyakorlatias. Tevékenységünk során nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a szolgáltatásba bevont kliensek a rehabilitációs folyamat során a gyakorlati segítség mellett állandó megerősítést, mentális támogatást kapjanak – tette hozzá Bukta Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában