lehet jelentkezni

2021.04.21. 12:01

Tíz éve sikeres az Ovikert Program Heves megyében

Csütörtökön, vagyis a Föld Napján veszi kezdetét az idei, immár tizedik Ovikert Program.

Sz. M. L.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Ahogy eddig is, a kertészkedni vágyó óvodák palántacsomagot és kerti szerszámokat kaphatnak, amennyiben pályáznak a felhívásra.

– Minden kedvez az idei szezonnak és zavartalanul kezdődhetnek meg a kerti munkák az óvodákban. Az idei programot az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézettel karöltve visszük végig és reményeim szerint már nem csupán szűkebb hazánkból, de Pest megyéből is nagy számban csatlakoznak majd óvodák a programhoz – mondta Stiller Tamás, az Ovikert Program ötletgazdája.

Felhívta a figyelmet arra, hogy további információt a megújult weboldalukon is találhatnak az érdeklődők.

Stiller Tamás lapunknak korábban elmondta, hogy a program célja az egészséges életre, táplálkozásra nevelés. A kicsik megismerik, hogy ami az asztalukra kerül, hogyan fejlődik hónapokon át, manapság ugyanis egyre kevésbé találkoznak hasonlóval. Az elmúlt években már több tucat intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez, de tavaly a járvány miatt mindössze húszan jelentkeztek.

" data-width="500" data-show-text="true">

">A héten indult az Ovikert Program kilencedik szezonja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában