Média Eger

2021.04.13. 19:50

Újabb egri cégvezető távozik

Tavaly év végén az Egri Városfejlesztési Kft. vezetője távozott, de sok önkormányzati cég élén volt már váltás másfél év alatt.

Sz. M. L.

Scrob Andrea

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Egy, az önkormányzathoz közeli forrás szerint Scrob Andrea nem egészen egy év után távozhat a Média Eger éléről a cég alulfinanszírozottsága miatt. Forrásunk szerint a Média Eger Nonprofit Kft. általa elképzelt működésére nincsen elegendő pénz. Minderről megkérdeztük az önkormányzatot és az Evat Zrt.-t is kérdéseinkre azonban nem érkezett válasz. Scrob Andrea viszont írásban válaszolt érdeklődésünkre.

– Valóban távozom az ügyvezetői posztról, azonban felmondásomat indoklás nélkül nyújtottam be, a döntésem ugyanis magánjellegű – közölte Scrob Andrea. Megtudtuk tőle, hogy március közepén nyújtotta be felmondását, s még egy hónapig vezeti a céget, de érdeklődtünk arról is, hogy miért vett fel jókora tagi kölcsönt a cég az Evattól.

Scrob Andrea Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

– A Média Eger fő tulajdonosa az EVAT Zrt. Tulajdonosi döntést követően érkezett a tagi kölcsön, amely a feladatellátáshoz szükséges költségek fedezetéül szolgált: fizetésre, járulékokra, működési költségekre. A tavalyi évhez kapcsolódó, a cégek által már leadott éves beszámolók közzététele idén május 31-ig megtörténik, a tulajdonos annak számadatait nyilvános adatként kezeli – húzta alá az ügyvezető.

A közelmúltban több helyen megjelent, hogy az egri vagyonkezelő cég ingyen adott Scrob Andreának felújított lakást és az is, hogy családjának is köze van a városi médiacéghez.

– Egy felújított lakást bérlek, amelynek a havi lakbére 88 ezer 900 forint. Természetesen a rezsiköltségek is engem terhelnek. Felújítottként vettem bérbe, a munkálatokról semmit sem tudok, felújítottként láttam, és írtam alá a szerződést. Tudomásom szerint annyit fizetek, és annyira tudtam beleszólni a renoválásba is, mint a szomszédom. Én nagyon sokat dolgoztam azért, hogy a TV Eger színvonala emelkedjen. Budapestről költöztem Egerbe, az első fél évben a gyakran napi tizenkét órát meghaladó munka mellett nem tudtam ingázni. A párom és a fiam a fővárosban maradt. A nyári szabadságolások alkalmával tavaly a TV Egernek három napig segítségre volt szüksége, és a párom – aki operatőr – meglátogatott és kisegített bennünket. Soha, semmilyen formában nem kapott díjazást a Média Egertől, és nem is fogadott volna el. Édesapám pedig nyugdíjas építész, semmiféle ráhatása sincs a munkámra – szögezte le az ügyvezető. Hangsúlyozta, köszöni, hogy a Média Eger vezetője lehetett, s igyekezett szaktudása legjavával meghálálni Egernek a bizalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában