nyitás után

2021.05.02. 15:00

Így bulizta át Eger május első szombatját (videók)

Főleg fiatalok vették birtokba a város legforgalmasabb helyeit, de kimondottan örömteli volt a tapasztalat, hogy a többség betartotta a szabályokat.

Tóthpál Zoltán

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Nemes Róbert

A hétvégén megtörtént a négymilliós nyitás, ennek köszönhetően pedig változtak a szabályok: a vendéglátóhelyek például tovább tarthattak nyitva, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyíltak a belső terek is, a kijárási tilalom pedig éjfélre módosult. Május elsején este hét óra környékén indultunk egy nagyobb sétára az egri belvárosban, beültünk néhány népszerű szórakozóhelyre, és megnéztük, mi a helyzet „főműsoridőben” a város legforgalmasabb részén, a Széchenyi utcában.

Nehéz lenne megtippelni, pontosan hányan gyűltek össze szombaton a városban, mindenesetre dicséretes, hogy a többség alapvetően szabálykövetően viselkedett: ahol kellett, ott maszkot viseltek az emberek, és ahhoz képest, hogy szombat este volt, igyekezett mindenki óvatosan, felelősségteljesen viselkedni. Érezhető volt, hogy a fiatalok is tudják, a veszély még nem múlt el.

Az egri Békafütty söröző hagyományosan a város egyik legforgalmasabb vendéglátóhelye, szombaton esténként gyakorlatilag mindig garantált a telt ház. Amikor ott jártunk, még csak gyülekeztek az emberek, de szabad helyet a teraszon így is nehéz volt találnunk. Nekünk is csak előre foglalva sikerült ülőhelyhez jutnunk.

Nem sokkal később a Széchenyi utcát vettük szemügyre. Az éttermek, kávézók teraszai lényegében is teljes telt házzal működtek, és az utcán is rengetegen sétáltak az esti órában. Úgy láttuk, az emberek felszabadultak, és nagy örömmel fogadták, hogy végre este is lehetett nyugodtan sétálni egyet a városban úgy, hogy nem kell 20 órára hazasietni.

Utunkat a Patronus bárban zártuk, amely speciális helyzetben volt, hiszen éppen mostanában költözött a Céhmesterek udvarából néhány méterrel arrébb, az Almagyar utcába. A vendéglátóhely egyik pultosa, a korábbi Tündérszép-jelentkező, egyébiránt pedig az Eger Heroes Cheerleaders szakosztályvezetője, Bálint Lilla kérdésünkre elmondta: nagyon örül, hogy végre újra dolgozhat, és jó látni azt, hogy a megyeszékhelyre visszatért az élet.

Losonczy András vendégként volt jelen a szórakozóhelyen. Kérdésünkre elmondta, bizonytalanságot érzett az elmúlt hónapokban, hiszen nem lehetett tudni, mikor ér véget a nehéz helyzet. Úgy fogalmazott, hogy a nyitás mindenkinek reményt ad, és örömteli, hogy visszatérhettünk a normális kerékvágásba.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Nemes Róbert/Heves Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában