covid

2021.05.14. 13:30

Kiderült: 1410 aktív koronavírus-fertőzött van Heves megyében

A járvány kezdete óta 20 ezer 508 Heves megyében tartózkodó fertőzöttet regisztráltak. Jelenleg 1410 aktív koronavírusos beteg tartózkodik megyénkben, Egerben 362 fertőzött személy van.

Heol

Fotó: Shutterstock

Csütörtökre országosan több mint 4 millió 400 ezer főre nőtt a beoltottak száma, közülük közel 2 millió 600 ezren már a második oltást is megkapták – számolt be portálunknak Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott.

Heves megyében a jövő hét szerdáig tartó oltási hét végére közel 140 ezer lehet azoknak a száma, akik legalább az első vakcinát megkapták. Ha megmarad az oltási hajlandóság, akkor a pünkösd utáni héten országosan eléri az 5 milliós határt a

beoltottak száma. Az ezt követő enyhítésekről a jövő heti kormányülésen döntenek.

Az elmúlt héten megnyílt a regisztráció lehetősége a koronavírus elleni védőoltásra a 16- 18 éves korosztály számára is. A fiatalok közül 96 ezren éltek ezzel a lehetőséggel, ők Pfizer-vakcinát kapnak, akiknek a beoltása után megmaradó 144 ezer adag oltóanyagot is

eloltják jövő hét keddig. A legrégebben regisztráltak sms-ben kapnak értesítést erről a lehetőségről, ezt követően foglalhatnak időpontot az oltópontokra.

A WHO döntött a kínai Sinopharm vakcina engedélyezéséről, ami igazolja a magyar álláspontot, hogy a keleti oltóanyagok is ugyan olyan biztonságosak, mint a nyugatiak. Annak köszönhetően, hogy Magyarországon nyugati és keleti vakcinákkal is oltottak, két hónappal hamarabb állhat helyre a mindennapi élet. Augusztusig a korlátozások mindenképpen megmaradnak, de május 27-én éjféltől lehetőség lesz a lakodalmak megtartására. A korlátozások feloldásának következő szintje az 5 millió beoltott elérésekor következhet be, ennek részleteiről később döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában